Kalvskallopin med citronrecept

Kalvskallopini är en klassiker, en del kan säga snabbmat på gammalskola-några ögonblick i pannan, en snabb omrörning för att skapa en sås och middagen är klar. Det har varit att hålla människor utfodrade i en jiffy i århundraden.

Om du inte äter kalvkött av djurskäl, vet du att det finns en ny kalvkött på marknaden. Köttet är inte mjölkvit, det är blekt rött. Vissa ställen marknadsför den som "röd kalvkött" andra använder den italienska "vitello". Den viktigaste saken är att den kommer från kalvarna som slaktats från besättningen, inte kalvar som uppstod nästan rörlösa i pennor. På smakfronten är det trevligt att ha kalvkött tillbaka. Kalvkoteletter handlar om det enklaste, snabbaste och snyggaste du kan dra tillsammans för en sista minuten-middag. Här kokas kalvkötta med smör, citron och kapris och serveras över arugula-såsen fungerar som en dressing på arugulaen och värmen från kalvköttet och såsen försiktigt blöderna på ett behagligt sätt. Enkel och läcker och klar på mindre än 20 minuter. Lägg till lite knaprigt bröd eller en sida av rostad potatis och du har själv middag.

Letar du efter en panerad version? Kolla in dessa läckra Breaded kalvkött .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka kalvköttet torrt med pappershanddukar och strö det lätt med saltet. Värm oljan i en stor stekpanna (helst stor nog att hålla hela kalvköttet i ett skikt) över medelhög värme.
  2. Lägg så mycket av kalvköttet som passar i ett enda lager i pannan (allvarligt, laga bara så mycket som passar i ett enda lager) och koka tills det har börjat brinna och släppa ut från pannans yta ca 2 minuter . Vrid kakorna och laga dem tills de är kokta genom och brunad på andra sidan, ca 2 minuter. Överför kalvköttet till en tallrik. Upprepa med eventuell kvarvarande kalvkött, om det behövs.
  1. Återställ stekpannan till värmen. Lägg kapslarna på pannan och låt dem sitta i cirka 30 sekunder. Lägg till vitt vin och använd en spatel för att hjälpa till att skrapa upp några bruna bitar på botten av pannan i vinet. Vispa ihop. Koka tills vinet minskar med minst hälften, ca 2 minuter.
  2. Tillsätt citronsaften och rör om att kombinera. Virvla runt i smöret , vispa det om du vill, att göra en sås. Smak och tillsätt salt, om det behövs.
  3. Återställ all kalvkött till pannan för att belägga den i såsen. Dela arugula mellan 4 plattor. Dust lite av såsen över varje servering av arugula innan du lägger kalvköttet ovanpå salladen. Dryck eventuell kvarvarande sås jämnt över kalvköttet. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 379
Totalt fett 24 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 152 mg
Natrium 352 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)