Citronsaft med olivolja

Denna krämiga citronsorbet får sin underbara struktur från lite olivolja i blandningen. För en elegant presentation, frys den i en skål och skär den i skivor. Jag gillar denna sorbet med lite saltkant, men det är inte för alla. Börja med 1/2-teskedet alternativet och öka därifrån för att testa din egen salta dessertgräns.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en middels gryta eller gryta, ta 3 koppar vatten, sockret och citronskalet till koka. Minska värmen för att upprätthålla en stadig simma och koka i ca 10 minuter. Ta av pannan från värmen och låt citron socker sirapen svalna till rumstemperatur (du kan påskynda detta genom att överföra sirapen till en metallskål).
  2. Ta bort citronskalet från sockersirapen. Kombiner sockersirap med citronsaft, olivolja och salt. Rör för att kombinera och lösa upp saltet. Kylda blandningen tills den är kall.
  1. Frysta blandningen i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar, eller använd How to Make Ice Cream Without a Ice Cream Maker-metod .
  2. För att skapa en sliceable loaf, linja en loafpanna med ett lager eller två plastfolie. Överför sorbet till loafpannan, täck med plastfolie och frysta tills det är relativt fast. Om du inte bryr dig om skivning, överför helt enkelt blandningen till en frysbox, skål eller behållare, täck och frysta tills det är relativt fast. På grund av socker och olivolja är denna sorbet fortfarande något flexibel och fryser aldrig till en hård hård konsistens.

Skiv sorbet i pannan och lyfta skivor ut, eller vrid sorbet "loaf" ut på en skärbräda och skiv den så. (För att hålla kvar några rester, sätt tillbaka brödpannan, lägg över resterande sorbet och vrid sorbet tillbaka i pannan.) Alternativt kan du bara skopa sorbet ur skålen eller behållaren. Drizzle varje servering med lite extra jungfruolja, om du vill.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 387
Totalt fett 16 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)