Turkiet köttfärs med Cranberry Chili såsglas

Denna kalkon köttfärs är ett lätt och lättare alternativ till en köttfärs med nötkött och en otroligt läcker och lätt tranbärsglasyr toppar den välskött köttfärgen.

Servera denna läckra köttfärs med potatismos och majs tillsammans med kvarvarande tranbärsås. Eller servera det med ångad broccoli och en sallad.

Ett litet slipat fläsk håller denna köttfärs saftigt, men gärna använda deljorda kalkonlår istället. Turkiet lår eller marken fläsk har en högre fetthalt och kommer att hålla brödet från att torka ut och bli hård.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Spray en 8 1/2-by-4 1/2-tums brödkanna lätt med matlagningsspray.
  3. Kombinera 1/3 kopp tranbärsås med chili sås. Kyl över kvarvarande tranbärsås för att servera med måltiden.
  4. I en stor blandningsskål kombinerar du markkalkon och fläskkalk eller lår med lamm med ätit ägg, brödsmulor, lök, fjäderfä kryddor, salt och peppar. Tillsätt 1/4 kopp chili sås och tranbärsblandning till köttblandningen. Förvara resterande chili sås och tranbärsåsblandning för toppning.
  1. Blanda köttblandningen tills den är väl blandad. Packa in i den tillagade brödgrytan och baka i 1 timme. Överst med den reserverade chilisås och tranbärsåsblandningen och baka i 10 till 15 minuter längre.
  2. Låt köttfärgen ligga i 5 till 10 minuter före skivning.

Serverar 6 till 8.

Tips och variationer

Se Kötttemperaturdiagram och Säker Matlagningstips

Du kanske också gillar

Glasat Bacon-Wrapped Meat Loaf

Hemlagad Turkiet Korv

Turkiet Burritos

Turkiet Burgers Med Vitlök

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 380
Totalt fett 16 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 227 mg
Natrium 943 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 4 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)