Jesebelsås

Jezebelsås är en söt och kryddig sås med viss skärpa och värme från pepparrot och senapspulver. Såsen gör ett utmärkt kryddor för att servera över ett block av gräddeost eller tillsammans med en skinka eller skinka. Jezebel sås gör också en välsmakande burger topping också. Gör det en dag i förväg för bästa smak. Se de betjänade förslag och variationer under receptet för fler idéer.

Ursprungen till Jezebelsås är inte klar, men det kan ha kommit från Gulf Coast (Mississippi, Alabama, Florida, Louisiana, Texas). Recept finns i många kockböcker som går så långt tillbaka som 1950-talet, och du hittar den på många restaurangmenyer. Såsen får förmodligen sitt namn från den "onda" värmen.

Byt upp det något med lite varm peppargelé eller tärnad konserverad mild chili eller jalapeno paprika. Minced ingefära är en annan möjlig smak variation.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål, kombinera ananas konserver, äppelgel, pepparrot, senap och svartpeppar. Blanda väl. Täck skålen och kyl den tills den är ordentligt kyld före servering.
  2. Gör det en dag eller två före tid för bästa smak.
  3. Förvara Jezebelsås i kylskåp i upp till 2 veckor.

Betjäna förslag och variationer

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 47
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 86 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)