Lätt Bakad Marockansk Kyckling Tagine

Få den traditionella tagine-smaken med den här vackra och enkla panetten. Denna lätt bakade marockanska kyckling och lök recept är doftande med marockanska kryddor , oliver och frivilligt konserverad citron . Om ditt bakfartyg inte kan fördubblas som en serveringsrätt, överför du bara den rostade kycklingen och såsen till en serveringsfat.

Titta på saltet när du kryddar kycklingen - du behöver mindre på grund av oliverna och konserverad citron. För avslappnade familjen middagar, topp kycklingen med belgiska frites (Patate Frite). Servera med marockanskt bröd för att skopa upp kyckling, lök och sås eller med en enkel risrätt för att suga upp den goda såsen. Receptet kräver Ras el Hanout , en aromatisk marockansk kryddblandning. Detta kan hittas på specialaffärer, online, eller du kan göra din egen kryddblandning för detta och andra recept. Ras el Hanout kan också utelämnas från detta recept.

Tillagningstiden är för en medelstor rooster, 3 1/4 till 4 lb. Gröna oliver rekommenderas för detta recept, men det kommer också att fungera bra. Om du väljer att använda oliver med gropar, varna dina middagar de kommer att behöva ta bort sina egna gropar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 F (220 C).
  2. Häll olivoljan i en stor bakningsfat och virvla runt för att belägga botten av bakfatet. Lägg i skivad lök och vitlök, och lägg sedan kycklinghalvorna på toppen, hudsidan uppåt.
  3. Stänk kryddorna över kyckling och lök. Tillsätt kanelstaven, oliverna och konserverad citron och placera disken i ugnen.
  4. Baka kycklingen, avtäckt och rosta ibland, i 45 minuter till en timme, eller tills kycklingen är ljusgyllenbrun. Minska värmen till 350 F (180 C), och fortsätt att baka i ytterligare 30 minuter eller längre, tills kycklingen är djupt brunad, så kryddar juicerna, och benfogarna kan enkelt flyttas.
  1. Ta bort kycklingen från ugnen och låt den vila i 10 till 15 minuter. Skär och servera kycklingen direkt från bakningsskålen, eller överför allt till en serveringsfat. Om så önskas, lägg kycklingen med belgiska pommes frites eller servera med bröd eller ris på sidan för att njuta av goda juice.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 566
Totalt fett 36 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 309 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 5 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)