Italienskt Sweet Pea Risotto Recept

Denna ärte risotto är gjord med söta gröna ärter och prosciutto för en klassisk variation på den traditionella italienska risotto . Jag älskar hur den söta smaken av ärterna och den salta smaken av prosciutto arbetar tillsammans för att verkligen höja risotto receptet.

Risotto är beredd med en mängd stärkelse, kortkornigt ris som kallas arborio ris . Förfarandet för att göra det involverar omrörning av hett lager i det okokta riset en läskig åt gången och lagar långsamt när beståndet absorberas. Denna teknik, som kallas risotto-metoden, släpper ut arborios naturliga stärkelser, vilket ger en krämig, flätig maträtt.

För en illustrerad demonstration av risotto-metoden är här en steg-för-steg-handledning om hur man gör risotto .

Se även: Butternut Squash Risotto

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm lagret till en simmer i en medelstora kastrull, sänk sedan värmen så att beståndet bara blir varmt.
 2. Värm oljan och 1 msk smör över en medium värme i en stor, tungbottenpanna. När smöret har smält, lägg till den hackade sjalotten eller löken. Sauté i 2-3 minuter eller tills det är något genomskinligt.
 3. Tillsätt riset i potten och rör det snabbt med en träsked så att kornen är belagda med oljan och smält smöret. Sauté i ytterligare en minut eller så tills det är en lite nutty arom. Men låt inte riset bli brun.
 1. Tillsätt vinet och koka under omrörning tills vätskan absorberas fullständigt.
 2. Tillsätt en skål med varmt kycklingslager till riset och rör om tills vätskan är helt absorberad. När riset blir nästan torrt, lägg till en annan lager av lager och upprepa processen.
  Obs! Det är viktigt att rör om ständigt, speciellt när det varma lagret absorberas, för att förhindra att det brännas, och tillsätt nästa skål så snart riset är nästan torrt.
 3. Fortsätt tillsätta skivor med varmt lager och rör om riset medan vätskan absorberas. När det lagar mat, ser du att riset kommer att ta på sig en krämig konsistens, eftersom det börjar släppa sin naturliga stärkelse.
 4. Fortsätt lägga till lager, en skål åt gången, i 20-30 minuter eller tills kornen är ömma men fortfarande fasta på biten, utan att vara krispig. Om du är slut i lager och risotto fortfarande inte är klar, kan du avsluta matlagningen med varmt vatten. Lägg bara till vattnet som du gjorde med beståndet, en skänk åt gången, rör om den absorberas.
 5. Rör i ärterna, prosciutto, resterande 2 msk smör, parmesanost och persilja och krydda med kosher salt .
 6. Risotto blir glutinös om den hålls för länge, bör du servera den genast. En välkokt risotto ska bilda en mjuk, krämig höjd på en matplatta. Det ska inte springa över plattan, det ska inte vara styvt eller limigt.

Fick du rester? Detta recept på risotto kakor är ett utmärkt sätt att använda kvarvarande risotto.

Fler risotto recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 348
Totalt fett 17 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 42 mg
Natrium 207 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 2 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)