Söt och sur kyckling med ananas och ris

Kycklingbröst och ananas kokas med ris i den här enkla potten. Skålen är en överraskande enkel förberedelse, och det är både gott och färgstarkt. En annan bra sak om denna risrätt är att morötterna är lagrade tills de är skarpa, ömma och fortfarande lite knackiga och lägger textur tillsammans med färg och smak.

Skålen liknar en ris pilaf , eller pilau , men med en levande söt och sur smak. Odlade benfria kycklingslår användes i bilden tillsammans med en viss hackad färsk koriander för garnering.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka kycklingbitarna med pappershanddukar och ta bort allt överskott av fett eller hud. Tär kycklingen i 1-tums bitar.
  2. Värm pannan med matlagningsspray eller olja över medelhög värme. Tillsätt kycklingbitarna och koka, omrör, tills ingen rosa visar.
  3. Lägg kycklingbuljongen och ananas med juice tillsammans med riset, finhackade morötter, paprika och sötlök, om du använder.
  4. I en liten skål kombineras ketchup, sojasås, ättika och vitlök. Häll i risblandningen och rör om för att blanda.
  1. Minska värmen till medium-låg och täcka pannan. Simma, omrör ofta, tills riset är ömt och det mesta av vätskan har absorberats, eller ca 20 minuter.
  2. Tillsätt de gröna lökarna och koka 5 minuter längre. Garnera med de reserverade hackade gröna lökskivorna och servera hett.

Serverar 6.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 588
Totalt fett 18 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 1,064 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 4 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)