Indisk Kyckling Pilaf (Pulao) Recept

Strapped för tiden och vill ändå visa en läcker, varm kokt måltid? Titta inte längre! Detta indiska kycklingpulao (pilaf) recept är så lätt att göra.

Pulao är en risbaserad maträtt som ofta innehåller ingredienser som grönsaker eller kött eller båda. Långkornade ris sorter som basmati används ofta för att förbereda pulaos.

Ibland kokar riset och andra ingredienser i kryddor och buljong, medan andra gånger blandas det parboileda riset med kryddor, grönsaker eller köttblandning och stekas ihop.

Du kan använda någon kycklingsklipp till mitt recept, men benfria, skinnlösa lår eller bröst är bäst. Köttet marineras i endast 15 minuter medan du förbereder övriga ingredienser.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Marinade:

 1. I en stor, icke-metallisk skål, vispa ihop 1 matsked varje vitlökpasta och ingefärapasta, röd chilipulver, 3/4 tsk salt och citronsaft.
 2. Placera kyckling i marinaden, vänd på att kyckla kycklingen väl. Cling wrap eller täcka skålen och håll i kylskåp för att kycklingen ska marinera i 15 till 20 minuter medan du förbereder resten av ingredienserna.

Förbered resten av disken:

 1. Sätt en stor, djup, tungbottenpanna på medium värme. När det är varmt, lägg till matoljan. När oljan är varm, lägg kumminfrön, nötkött, paprikor, kanel, kardemumma och vikblad och stek tills aromatiska.
 2. Lägg nu lökarna och stek tills de bara börjar bli gyllene.
 3. Tillsätt 1 matsked varje vitlök och ingefära pasta och sauté i 1 till 2 minuter.
 4. Tillsätt tomater, koriander, kummin och garam masala och sauté tills kokoljan verkar börja separera från kryddblandningen. Detta är ett tecken på att kryddorna är välbruna.
 5. Lägg nu till de marinerade kycklingbitarna och bruna bra. Rör ofta medan du brinner för att förhindra bränning.
 6. När kycklingen är brunad, lägg till yoghurt och rör om att blanda väl. Koka i 1 till 2 minuter.
 7. Tillsätt riset och rör om.
 8. Tillsätt kycklingstocken och rör om. Koka upp, minska värmen, täck och simma tills riset och kycklingen är färdiga och vattnet har nästan helt torkat upp.
 9. Stäng av värmen och låt maträtten ligga i 7 till 10 minuter med locket på.
 10. Justera saltet om det behövs. Garnera med finhackad färsk grön koriander och servera kycklingpulao med en grön sallad, yoghurt eller en raita och pickle.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 784
Totalt fett 32 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 145 mg
Natrium 694 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 6 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)