Cheesy Kale och Scallion Dip

Det är dags för Super Bowl, och i vårt hus betyder det att en hetdup serveras. Servera detta med dessa fantastiska, platta pretzel chips, eller tortillaplats, pitabrödor, bagel chips eller kakor och en mängd grönsaker.

Det här är ett dekadent dopp, men du kan känna dig lite bättre med att veta att du har lyckats arbeta med det. Se till att du höger kanalen fin, så den blir mycket öm och blandar sig helt till dopp. Du kan använda andra ostar i stället för Gruyere, som schweiziska eller Jarlsberg. Jag skulle också vilja prova detta med cheddar, även om jag förmodligen skulle använda en vit cheddar så att den gröna färgen inte blir lerig.

Du kan göra det här i förväg och värma det i ugnen, eller till och med mikrovågsugnen om du har använt en mikrovågsugnssäker maträtt. För en snyggt brunad topp, kör den under broilern i en minut i slutet.

För mer Super Bowl matidéer, kolla in hur dessa andra about.com-experter firar sin matchdag:
Super Bowl Food and Recipe Ideas
Top 25 Super Bowl Recept
Game Day aptitretare för underhållande

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Smörj en grunt 1-korts bakfat.
  2. Värm smöret i en stor stekpanna över medelvärme tills den smälts. Tillsätt skallionerna och sauté i 3 minuter tills det är något ömt. Tillsätt kale och sauté i ytterligare 4 minuter tills det är ömt. Tillsätt grädden och rör om för att lossa några bitar som har fastnat på botten av pannan, sjuda i en minut.
  3. Överför blandningen till en blandningsskål och lägg till gräddost, gräddfil, citronsaft, cayenne, Gruyere och ½ kopp Parmesan. Blanda för att blanda helt och överföras till den färdiga bakfatet. Stänk resterande matsked Parmesan över toppen. Baka i ca 25 minuter tills det är varmt och bubbligt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 203
Totalt fett 18 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 54 mg
Natrium 253 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)