Mesquite lax

Denna citronsaft och olivolja marinerad grillad lax grillas varm och snabb över mesquite-rök. Du kommer att vilja se till att du har gott om träproducerande rök på din grill så att laxen kan suga upp den.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Suga mesquiteflis i vatten (eller vin om du kan spara det) i 1 timme.

2. Blanda citronsaft, salt, olivolja, peppar och dillräk i en stor skål. Lägg till lax och vänd till jämnt kappa. Skal skål med plastfolie och lägg i kylskåp i 1 timme.

3. Förvärm grillen med mesquiteflis i en järnröklåda eller linda dem i aluminiumfolie och hål ihop runt.

4. Ta bort skålen från kylskåpet.

Torka noggrant marinaden från lax och sätt i en liten kastrull. Koka upp blandningen, reducera värmen till medelstora låga och låt sjuda i 2 minuter. Se till att du rör dig ofta och kollar för att brinna. Avlägsna från värme.
5. Oljegallerrör med stora tangar, vikta pappershanddukar och olja. Gör en 3-5 pass på gallret med olja för att säkerställa en ojämn matlagningsyta.

6. Placera fisken på grillen och applicera lammad marinade. Om grillfiléerna grillas i 3-4 minuter på varje sida, kontrollerar du att det är skonsamt. Om du lagar stekar grillar du i 6-8 minuter. Använd en kötttermometer för att testa. Den interna temperaturen bör vara ca 145 grader F. Använd två värmebeständiga spatler för att hjälpa till med att vrida. Var försiktig med att arbeta fisken bort från grillgallret, medan du använder den andra spateln för att hjälpa till att vrida fisken. Detta kommer att bidra till att minska skadorna medan den lagar mat.

7. När fisken har kokats genom, ta bort från ät och servera med dina favoritsidor. Laks biffar innehåller ibland några stora ben i mitten. Ta bort dem snabbt innan du serverar dem.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 596
Totalt fett 37 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 152 mg
Natrium 718 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 3 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)