Italiensk Omelettrecept

Med mozzarella, färsk basilika och soltorkade tomater är detta omelettrecept pizza i frukostform! Gör det här omelet receptet för mors dagbrunch eller för en avslappnad helgbrunch.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 200˚F. Placera soltorkade tomater i en liten skål. Täck dem helt med kokande vatten. Lägg åt sidan i 10 minuter, eller tills du monterar resten av dina ingredienser. När tomater har rekonstituerat, dränera vätskan. Ordna mozzarellaost, basilika och parmesanost i skålar eller på tallrikar nära kaminen för enkel åtkomst.
  2. I en liten skål, slå 3 ägg tillsammans med 2 matskedar mjölk. Värm en medium (10 tum) nonstick skillet över medelhög värme. Tillsätt smör och tiltpanna för att belägga det helt med smält smör. När smöret skumar, tillsätt äggblandningen och använd en gummispatel för att snabbt röra ägg i en parfym, skaka sedan för att jämnt fördela ägg och låt koka över medelhög värme tills ägg är nästan inställda. Stänk om 1/4 kopp mozzarella, 1 msk basilika, 1/4 kopp tomater och 1 tesked Parmesanost över hälften av omeletten. Smaka omelett lätt med salt och peppar. Kör gummispateln lätt under den andra hälften för att försäkra att den inte sitter fast och välj sedan försiktigt äggblandningen över påfyllningen. Låt koka ytterligare en minut eller två för att låta osten smälta och skjut omelet ut ur stekpannan på en tallrik.
  1. Håll värmen i en 200˚F ugn medan du upprepar steg 2 för att göra 3 ytterligare omeletter med resterande ingredienser. Servera omelett varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 462
Totalt fett 34 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 680 mg
Natrium 489 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 2 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)