Grilling vs Broiling

När du bara inte kan grilla det, lära dig hur du gör det

Oavsett anledning finns det tillfällen när du bara inte kan gå ut till grillen. Det är dessa tider när du behöver veta grunderna i att smaka i ugnen. Det finns likheter och skillnader som kan göra din broiling framgångsrik. Många recept ger instruktioner om användningen av en broiler som ett alternativ till grillning, men de förklarar bara de grundläggande skillnaderna som du behöver veta.

Grilla och grilla båda använder intensiv direkt värme för att laga mat. De båda kräver samma vakande öga för att undvika att bränna. Och de båda ger en liknande charring och karamellisering som ger mat som distinkt smak. Grillar och broilers arbetar dock annorlunda för att uppnå dessa mål.

Reglering av temperaturen

Den största skillnaden mellan en grill och en ugnsbrygga är att din ugn har en termostat för att styra temperaturen. Även om det här kan tyckas att det skulle förenkla processen är problemet att ugnen kan stängas av när den kommer till en viss temperatur - cirka 500 till 550 grader F (260 till 288 grader C). Detta kommer att låta mat laga i sin egen ånga. Du vill ha den konstanta direkta värmen. För att hålla kakan varm, öppna ugnsluckan en tum eller två. Detta gör att värmen kan fly och kommer att hålla ugnen från sin högsta temperatur där termostaten kan stänga av värmeelementet.

Det är viktigt att livsmedel inte baka, men bräckt och att göra det, behöver ett konstant flöde av hetluft. Bakning görs med varmluft. Broiling sker med direkt värme från källan. Broiling är mycket mer som infraröd matlagning.

Förvärmning av ytan

Liksom grillning vill du att fettet och fettet ska kunna droppa bort, därför vill du alltid använda en spannmålspanna.

Och som en grill vill du förvärma ytan som kommer att ligga i kontakt med maten, så förvärma pannkakan. Eftersom du lagar mat med direkt värme behöver du inte oroa dig för att förvärma ugnen själv. Den heta pannan kommer dock att hjälpa dig att få bra searing på ytan av kött. Om du inte lagar något mycket tunt, kanske du fortfarande behöver vända det halvvägs genom matlagningsprocessen för att jämnt laga den.

Håller klockan

Som att grilla, måste du hålla ett öga när du smäller. Livsmedel kan fortfarande lätt brinna och till och med fånga eld. Håll en brandbeständig mitt i närheten och håll dig nära ugnen när du smäller. En snabbläs termometer är också en mycket bra sak att ha till hands. Broiling kan ta längre tid än grillning eftersom temperaturen kanske inte är lika hög, men antar inte att det tar längre tid.

Undvik för mycket rök

Den stora skillnaden med din broiler är att den rök det gör är inne i ditt hem och inte stiger ut ur bakgården. Samtidigt som du håller ögonen på din broiling hjälper till att förhindra att du brinner och röker, bör du överväga att undvika så mycket fett som möjligt med de föremål du brolar. Det innebär att trimning av överflödigt fett från kött, men det betyder också att man skär ner på oljebaserade marinader .

Undvik också överkokande livsmedel för att minska mängden rök.

Medan broiling inte ger mat samma stora grillade smak, kan det vara ett mycket bra sätt att laga mat i en nypa. Var uppmärksam på vad du gör och du kommer snabbt att behärska denna alternativa metod.