Vegan Polenta Recept

Undrar du hur man gör en vegansk polenta? Här är hur. Det är snabbt och enkelt, och du kan njuta av det som en het, krämig maträtt på under 30 minuter, eller kyla det för att göra en polenta-bröd att använda som bas för andra recept.

Jag gillar att äta en krämig snabb hemlagad veganskolenta till frukost eftersom jag ofta har majsmjöl och övriga ingredienser till hands. Lägg till så mycket vegansk margarin som du vill, om du inte är orolig för att din veganska polenta också är fetthaltig.

Se fler sätt att förbereda en läcker vegetarisk polenta och för idéer om hur man använder upp kvarvarande polenta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta med vatten eller vegetabilisk buljong till en långsam simmer. Rör i majsmjölen.
  2. Koka över låg värme i 15 minuter, rör om ofta och skrapa botten för att undvika att bränna majsmjölblandningen. Om det börjar klumpa, tillsätt lite vatten åt gången för att tunna det.
  3. Majsmjölen görs när den är jämn och tjock.
  4. Om du vill ha krämig polenta, rör om sojamjölk och resterande ingredienser (vitlökspulver, näringsjäst, vegansk margarin, salt och peppar) innan du tar bort pannan från värmen.
  1. Om du inte vill ha krämig polenta, släpp av sojamjölken och tillsätt bara vitlökspulver, näringsjäst och önskad mängd vegansk margarin, salt och peppar.
  2. Servera som för en krämig polenta maträtt. För en tjock polenta-loaf, tryck den in i en lätt smord loafpanna och kyla tills den är fast.
  3. Njut av din veganska polenta.

Detta recept gör fyra portioner, så om du är ensam, kommer du sannolikt att ha kvar polenta efter att ha njutit det till frukost. Det är inget problem eftersom det finns många sätt att använda det och det kommer att hålla sig bra i kylskåpet för några dagar. Här är några idéer för att använda överbliven polenta.

Pan-Fried Polenta med oliver : Smaka tjock polenta för att skåla den och servera den toppad med oliv tapenade, Caponata, Veganost eller en Balsamisbaserad tomatsås. Du kan ordna det på en tallrik med en mängd olika påfyllningar som en aptitretareplatta för en fest, potluck eller lunch.

Vegan Chili och Polenta Gryta : Om du har kvarvarande krämig polenta kan du sprida den över chili och baka den som gryta. Denna gryta är en familjeanpassad maträtt som är idealisk för en vintermåltid eller att ta till en sommarpotlucka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 170
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 855 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)