3 Ingrediens Lågsocker Tranbär Chokladmandelbark

Julsäsongen handlar alltid om godisen! Är du redo att fylla dina familjer strumpor med hälsosam choklad eller går du på standardruten? Oavsett om du föredrar att behandla dem med butik köpt godis eller inte, kommer det här enkla receptet att bli en vinnare oavsett när du väljer att göra det. Njut av det hela året som en speciell godis att ha till hands. Lätt att göra och lagra i kylskåpet eller frysen för när en sockerslipning kan slå dig. Mycket lätt att byta ut pålägg så att du passar dina önskemål. Andra idéer kan vara rostade pekannötter, valnötter eller pistaschötter. Byt ut tranbär till Goji bär eller annan torkad frukt.

Det kan ta lite tid men de flesta hälsobutiker bär bärt frukt som naturligt sötats med äppeljuice i stället för raffinerad socker. Att läsa dina etiketter för socker är viktigt när du köper någonting butiker som köpts och förpackas. Du kan enkelt hitta sockerfria chokladchips hos de flesta hälsokostaffärer nuförtiden. Många kan innehålla sockeralkoholer som malitol, men det märke jag har rekommenderat nedan använder stevia för att söta och det finns ingen eftersmak.

Med godis gjort hemma kan du sötna det som du föredrar. Du kan också prova detta med osötad bakad choklad och lägg bara till din favorit sockerfria sötningsmedel som du väljer. Du måste smaka och anpassa dig till din sötma innan du får det att härda. Om du behöver denna t vara lägre i kolhydrater bara hoppa över den torkade frukten alla tillsammans och använd bara nötter. Även frön som rostad pumpa och solros är ett bra alternativ om du har trädmutter och jordnötsallergier i familjen.

Att göra dina egna mellanmål och söta godisar hemma är alltid det bästa valet när det gäller att upprätthålla en sockerfri livsstil. Att ha till hands något du kan njuta av utan skuld eller oroa dig för om det kommer att orsaka att du längtar efter socker är nyckeln till att kunna hålla sig till detta sockerfria liv.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sprid chokladflisen på ett pergamentfodrat bakplåt.
  2. Håll dem så nära varandra som möjligt i form av en rektangel.
  3. Baka vid 325 grader i 1-3 minuter tills glänsande.
  4. Använd en tandpetare eller spets av en smörkniv för att sprida chipsen tills de är smidiga.
  5. Sprid tranbär och mandlar jämnt över chokladet.
  6. Kyl eller frysta tills härdat.
  7. Bryt i bitar för att tjäna.
  1. Förvaras kallt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 145
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)