Var kan du köpa din favorit öl

Så du hade en viss öl medan du är på semester i ett annat land. Eller du spenderade lite tid utomlands som student eller del av jobbet och medan du var borta blev du kär i en viss öl. Eller kanske bor du nu i ett annat land och önskar att du kunde spåra det älskade ölmärket som du brukade dricka hemma igen. Hur kan du återansluta med din favorit öl?

Så här hittar du vissa öl

Ibland handlar det inte bara om att hitta rätt plats.

Här är tips om var du ska titta men också vilka frågor som ska ställas.

Uppkopplad

Medan det finns några webbplatser där du kan beställa öl, är de flesta ölbutiker med en närvaro på nätet och de tenderar att vara opålitliga.

Din lokala ölbutik

Den bästa källan till den öl du längtar efter är din lokala ölaffär. Du har kanske redan tittat där, men om du inte frågade clerk eller ägare om de kan beställa din öl för dig så har du bara repat ytan. Ölaffärer är begränsade till att endast bära några av de öl som är tillgängliga för dem genom deras fysiska hyllutrymme. I nästan alla fall finns det många fler öl som finns i ett visst distributionsområde än på butikshyllorna.

Här i USA är den största ölfördelningen densamma inom ett visst område. Det betyder att om du frågade om din öl i en butik, kommer nästa butik på gatan att ha samma val tillgängligt för specialbeställning. Distributionen förändras drastiskt över statliga linjer.

Om du bor nära ett grannland, kommer ölbutikerna att ha tillgång till öl inte lokalt tillgängligt och vice versa. Var noga med att kolla in båda delarna för den speciella ölen du har sökt.

Var beredd att beställa ett helt fall. Ölbutiker brukar inte beställa en öl som de inte regelbundet lagrar om de inte vet att de kan sälja hela fallet.

Dessutom hade du förmodligen inget emot att ha fyra 6-pack av din älskade öl, skulle du?