Ölfestival överlevnad guide

Få ut mesta möjliga av ölfestivaler

Ölfestivaler är jättekul. De erbjuder en chans att prova en mängd olika öl och umgås med andra ölälskare och bryggerier. Större festivaler lockar ölgränsslagen publiken där du kan se ett brett utbud av användbara och värdelösa ölprodukter. Och du kan bokstavligen dricka allt du vill, vanligtvis för bara entréavgiften. Kan du tänka på ett bättre sätt att spendera några timmar?

Men för att njuta av en festival är det bra att göra en liten planering.

Här är mina tips för att inte bara överleva men få ut det mesta av en festival.

Äta

Ha en måltid innan du går. De flesta festivaler har mat men priserna är vanligtvis höga och portionerna små. Du går för öl, så undvik frestelsen att dyka i och dricka på en tom mage genom att stanna för en god måltid innan du går. Men undvik kryddig mat; du vill inte förstöra din gom innan du ens går in i festivalen!

Drick vatten

Många festivaler ger gratis flaskor vatten, men bara om du har en egen. Det kommer att vara praktiskt att hålla din gom frisk och om du följer regeln att dricka ett vatten per en öl, bör du hålla din konsumtion under kontroll.

Lugna dig

Du borde också ta fart på dig själv. Även om ölfestivaler tenderar att locka till sig en bättre kvalitet av drinkare än, säg dollarn en pint natt på den lokala baren, finns det alltid några deltagare som lät deras dricka komma bort från dem.

Händelsen är att prova många öl, inte att dricka okontrollerbart. Smaka på ölen, få ett intryck av det, antingen dumpa det eller ta lite mer tid att lära känna det. Festivalsessioner är vanligtvis tre, fyra eller ännu fler timmar långa. Det är inte en tävling.

Klä på lämpligt sätt

Ölfestivaler hålls inomhus och ute och i alla slags väder .

Jag har varit på festivaler där regnet förvandlade festivalen till en otäck mudder av lera och andra festivaler ovanpå parkeringsgarages under en augusti sol. Vet var festivalen hålls och vad väderprognosen är och klä sig på lämpligt sätt. Och bära bekväma skor. Festivalsarrangörer tänker inte alltid på att ge tillräckligt med sittplatser så att du kan spendera timmar som blandas från en ölhällare till nästa utan paus.

Ha en plan

Oavsett om du tror att du ska eller inte kommer du att sluta tänka och prata om vilket bryggeri är varifrån, vilka stilar de tjänar och vad de smakar på. Det är en bra idé att ta en titt på festivalinformationen innan du går. Även om många festivaler ger broschyrer och jämnt planlösningar vid dörren, tar några ögonblick att granska bryggerierna och ölstilarna några dagar innan, ge dig en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig. Bestäm vilka öl som är "måste försöka" och planera som du kommer att försöka i ordning av lättaste (i smak) till tungaste.

Ta med pengar

Du kanske vill köpa något. Ölfestivaler lockar säljare av andra ölprodukter och mat. Även om vissa accepterar kreditkort eller tillhandahåller bankomater är det bara mycket lättare om du har lite pengar i fickan.

Pen + Papper

Än en gång kanske du inte planerar att få allt ölhaltig om festivalen men oddsen är att du kommer att stöta på en öl eller tre som du verkligen gillar och vill komma ihåg att köpa mer av senare. Oavsett hur bra din mentala anteckningsblock är, kommer du inte kommer ihåg alla de öl du försökte, lita på mig. Vid två eller tre ounce en smak, i förvirring av publiken och med alla bryggeri namn kommer du att glömma en öl. Den vanligaste frågan jag hör efter en festival är, "Vad var den ena ölen, du vet, den som var väldigt bra att vi försökte efter den andra?" Ta med något för att ta anteckningar.

Ta med dig en kamera

Ölfestivaler lockar också tecken. Ta med en kamera eftersom du kommer att se massor av glasögon som är värda att spela in.