Hur ölpar perfekt med choklad

Människor har en av två reaktioner på tanken på att lägga öl och choklad tillsammans. Den första kommer från de oinitierade, som tenderar att krympa sina näsor och titta på ansiktet som säger att de försöker lista ut om begreppet är ett skämt eller ej. Den andra kommer från dem som redan har upplevt detta dekadenta äktenskap med mat och dryck, som omedelbart tänds och helt enkelt säger "Ja, tack!"

Öl och choklad är det perfekta partnerskapet. Det är en sanning som bryggerier har känt i århundraden. Oavsett om öl serveras med en choklad efterrätt eller choklad bryggs direkt in i öl, de två fungerar otroligt bra tillsammans.

Det är vettigt. Öl och choklad har många saker gemensamt. De är båda fermenterade livsmedel. Båda var också troligen glada olyckor. De skapades båda före inspelad historia, så vi kan bara spekulera hur. Det verkar omöjligt att föreställa sig att de ursprungliga skaparna av choklad eller öl kunde ha tänkt sig att uppfinna vad de gjorde.

De två delar också en affinitet för en mängd olika livsmedel . Tänk bara på alla de olika sakerna som kommer chokladtäckt - frukt, kryddor, kaffebönor, svampar, paprika, insekter och ännu mer choklad. På liknande sätt öl går bra med nästan varje mat från kryddig soppa till stekt kyckling till fruktsallad. Med två så lättmatade mat som öl och choklad kan man förvänta sig att de skulle göra ett bra partnerskap.Det anses självständigt att den största likheten mellan choklad och öl avslöjas. De bästa exemplen på var och en är en delikat balans mellan söta och bittra smaker. Malt öl är naturligtvis väldigt söt och skulle vara äckligt utan humlebalansens bitterhet. På samma sätt är choklad baserad på bitter kakao balanserad av socker.

I båda fallen ligger perfektion på den tiden av balans mellan bitter och söt. Det är då öl och choklad är bäst i sina dekadenter.

Öl älskar verkligen choklad. Historiska kusiner och perfekta partners, öl och choklad är stora följeslagare. Om du aldrig har upplevt detta dekadenta gemenskap saknar du något speciellt. Oavsett om du försöker para ihop en chokladkaka med en söt öl eller sätta iväg på jakt efter en öl som bryggs med choklad kommer du inte att bli besviken.

Läs mer