Varför vissa bryggerier använder ris eller majs i deras öl

Sanningen bakom med ett alternativ till korn

Traditionellt var korn det viktigaste kornet som användes vid bryggning av öl . Och för det mesta är det fortfarande. Men många bryggerier använder andra korn tillsammans med korn för att skapa sin öl. De flesta öl som säljs i världen är gjorda med ris eller majs som ingår i spannmålssortimentet.

Öl purister anklagar de stora ölbryggarna om att lägga ris eller majs till öl som ett sätt att göra billigare öl som ris och majs kostar ofta mindre än korn.

Det finns inget bevis på att tillsats i dessa andra korn är gjort som en kostnadsbesparingsteknik. Stora bryggerier gör inte en hemlighet av kornen som används för att göra ölen. Alla som tårar sina bryggerier berättas öppet om ingredienserna som används. Faktum är att Budweiser-flaskans etiketter klart klarar av kvaliteten på riset som används för att göra ölen.

Det handlar om färgen

De alternativa kornen, som ris och majs, gör säkert ölen lättare än korn, och det verkar vara målet för de flesta tillverkare av blek lager. Lättare färgad öl är ganska populär och många ölbryggare håller sig till "det lättare bättre" ordspråket.

"Tillägg" Korn

En term som i stor utsträckning används i bryggeriindustrin, hänvisar tilläggskorn till någon ingrediens, förutom korn, som används för att göra öl, genom tillsats av socker till jäsningsprocessen. Tilläggskorn innefattar majs och ris, tillsammans med välkända och mer accepterade öltillverkande korn som råg, vete och havre.

Ökningen av hantverksbryggare har lett till att fler småbatcher produceras med tillsatskorn och andra ingredienser. Med fler alternativ att välja mellan kan en öldrikker vara mer medveten om ölens ingredienser och inverkan på ölens smakprofil.

Hur påverkar öl och ris influensa öl?

Corn lägger en lite söt smidighet till öl och ingår ofta i ljuslagrar och krämstilar.

Det kan också användas för att lätta en fullare, tätare engelsk stil öl. Det är svårt att smaka på en verklig majssmak i de flesta öl, men dess effekt resulterar i mjukare, lätta öl. Ris är ännu mindre smakfull än majs och ger en torr och ren smak.

Hem Brewing With Corn

Medan majs ofta ges ett dåligt rykte, finns det många sätt att utnyttja majs i hembröd öl. Corn kan införlivas i öl recept i en mängd olika former, inklusive majsmjöl, majsgrisar, maltmjölk, majssocker, och till och med popped majs. Om du planerar att använda majs eller majsprodukter i ditt hem öltillverkning, måste du noggrant följa ett recept. För mycket majs kommer att påverka jäsningsprocessen och förändra ölens smak, färg och renhet. Medan majs kan användas för att sänka kostnaderna, ger det också en unik smakprofil till öl och bör betraktas som en ingrediens för att någon hemmafru kan experimentera med.