Hur man håller avokado från att vara brun

Avokado är en absolut behandling, men det kan vara knepigt att hitta sätt att använda dem när de når det smala fönstret. Ingen gillar att kasta bort en vacker avokado eller läckra satsen guacamole helt enkelt för att den har förlorat det smaragdgrön glöd och blev brun. Använd dessa enkla triks för att hålla dina avokado och avokado produkter så tilltalande för ögat som de är till dina smaklökar.

Vad får en avokado att bli brun?

För att förhindra brunning är det viktigt att förstå vad som orsakar det i första hand.

Vissa frukter och grönsaker (äpplen, potatis, avokado och mer) innehåller fenolföreningar och enzymer som vid exponering för syre kommer att producera ett brunt svart pigment. Celleytan fungerar vanligen som en barriär mellan dessa föreningar och syre, men när produkten skärs eller blivit skadad bryts denna barriär, syresätts föreningarna och en färgproducerande kemisk reaktion uppträder. Inte alla produkter innehåller dessa föreningar, och därför kommer inte alla produkter att bli mörka när de skärs.

Eftersom syre är katalysatorn för denna reaktion, är det meningsfullt att förhindrande av syreexponering skulle förhindra brunning. Det finns flera metoder för att förebygga syreexponering eller helt enkelt förebygga syrgasreaktionen.

Citron eller Lime Juice

Citronsyra i citron- och limejuice är en stark antioxidant som dramatiskt saktar bränningsprocessen. Att bara klämma en liten mängd färsk citrusjuice över din avokado eller guacamole kommer att hålla avokado från brunning i minst en dag.

Många guacamole recept innehåller en liten mängd lime juice, vilket också kommer att hjälpa långsamt browning en gång blandas in.

Olja

Olja är ett utmärkt hinder för syre. Borstning av ett tunt lager av olja (olivolja eller grönsak) på ytan av en snittad avokado kommer att förhindra brunning. Medan denna metod är bra för hel frukt, är den inte idealisk för guacamole eftersom ytan är ojämn och svår att borsta.

Plastfolie

Plastfolie används ofta vid matberedning och förvaring för att förhindra syreexponering. För att skydda en avokado som har skurits öppnas helt enkelt avokado så tätt som möjligt, se till att den utsatta ytan kommer i full kontakt med plasten och lämnar inga luftluckor. För guacamole kan plastfolie pressas ner på doppens yta istället för att sträckas ut över skålens överdel. Plastfolie hjälper också till att förhindra fuktförlust vid kylning, vilket kan leda avokadoer tufft eller gummiigt i konsistens.

Rödlök

Om du har extra rödlök kan den användas för att hålla din avokado eller guacamole från brunning. Skär lätt löken i stora bitar och lägg den i samma behållare eller sprinklad över din guacamole under lagring. De gaser som släpps från den röda löken (samma gaser som gör att dina ögon brinner) förhindrar oxidation. Så länge du ser till att den röda löken endast kommer i kontakt med avokadoens hud, bör det inte finnas någon märkbar smak från att lagra avokado tillsammans med löken.

Extra tips

Vissa säger att att lämna grytan i en avokado eller till och med trycka en grop i en skål med guacamole kommer också att fördröja bruksprocessen.

Oavsett vilken metod som används för att förhindra brunning, lagra alltid avokado i en lufttät behållare för att förhindra att avokado torkar ut eller absorberar skurkiga smaker.