Hur man torkar tomater i en dehydrator

Torkade tomater behöver inte vara "soltorkade" för att vara läckra. Om du bor i ett område där Mother Nature inte alltid är din vän kan du ge henne en boost genom att torka dina tomater i en dehydrator. Om du väljer att torka dina tomater i dehydratorn, kommer du inte att förlora en droppe godhet, men du sparar tid. Dessutom kommer dina favoritrecept inte att ändras om du ändrar torkningsmetoden för dina tomater.

Det är relativt enkelt att torka dina tomater i en dehydrator, och för det mesta gör apparaten det mesta för dig. Du bör lägga åt sidan om 15 minuter för att skära upp tomaterna och lägga dem på torkstället, men hela processen tar ungefär sex till åtta timmar att slutföra.

Håll ögonen på dina tomater för att vara säker på att de inte spricker upp för mycket eller börjar svarta.

Förberedelse

Med din kniv, skiv tomater i remsor mellan 1/4 och 1/2 tum tjock. Mindre än det tenderar att ge mörka tomater, medan tjockare bitar torkar ojämnt. För ovala former som päron eller romatomater, skiva dem i längdriktningen. Om remsorna är mer än 1/2-tum, skär dem i halva.

Skölj ut frögelen, var försiktig så att du inte punkterar huden. Detta steg minskar avsevärt torkningstiden. Du kan också använda spetsen av en peeler för att slutföra detta steg. Vissa människor hoppar över det här steget och använder fröna i andra recept, som chili eller pasta.

.Använd tomaterna på sidan om dehydratorbrickan . Lämna utrymme mellan tomater på alla sidor så att luften kan cirkulera.

Temperaturkontroll

Ställ din dehydrator för 135 F. Låt tomater torka tills de är läderiga eller börja skarpa, vilket vanligtvis tar 6-8 timmar. Håll ögonen på torkbrickorna. Om du blandar olika tomater varierar det flytande innehållet tiden tar tomaterna att torka.

Ta bort brickorna och låt tomaten svalna i 10 minuter.

Lagra dina tomater

Håll dina färska bitar soltorkade tomater i en lufttät väska eller förvaringsbehållare i kylskåpet i sex till nio månader. Du kan också frysa dem, men var noga med att det inte finns fukt på dina tomater för att undvika frysbränna.

Du kan också sätta dina tomater i en burk med kryddat olivolja - tänk vitlök och färska örter, som oregano och basilika för en italiensk smak eller utan extra kryddor. Du kan också använda oljan för salladsdressingar. Använd dina tomater inom tre månader för att undvika hotet mot botulism.

Rehydrerar tomaterna

För att återanvända dina torkade tomater genom att hälla kokande vatten över dem och låt dem suga i 15 minuter. Om den processen förlorar dina tomater för tuffa, försök med att använda antingen vegetabilisk eller kycklingbuljong. Häll bara buljongen och lika mycket vatten över tomaterna och mikrovågsugn dem i ca 2 minuter.

Din färdiga tomater kan användas säkert i kylskåp i upp till två veckor.