Brent och Bränd Turkiet Bröst

En basisk saltlösning gör detta kalkonbröst mer smakfullt och bidrar till fukt. Kalkon kyls i saltlake över natten eller upp till 24 timmar. Saltlösningen är en enkel kombination av ingredienser som du förmodligen har till hands. Allt du behöver är en stor behållare och lite kylskåp.

Om du inte har plats i kylskåpet kan du använda en stor kylare men det är viktigt att hålla fågeln vid en temperatur som inte överstiger 40 F. Sätt kalkon i en stor, stabil förvaringspåse eller behållare och omger det med is. Isen måste också fyllas på för att hålla kalkon vid en säker temperatur på 40 F.

Ett kalkonbröst är en bra storlek för en grundläggande familjen måltid eller en relativt liten semester middag .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj kalkonbröstet under kallt vatten.
  2. Placera kalkonbröstet i en stor matkorg; placera påsen med kalkon i en stor stekpanna eller en annan stor behållare (bara om påsen läcker).
  3. Tillsätt saltlösningsingredienserna i påsen och stäng sedan på påsen och vrid tills saltlösningen täcker kalkon. Använd en vridning för att säkra påsen. Alternativt kan du använda en stor, icke-reaktiv täckt behållare. Se bara till att kalkon är helt täckt med saltlösning (du kan behöva öka mängden saltlösning för en behållare). Placera kalkonbröstet i kylskåpet i upp till 24 timmar.
  1. Värm ugnen till 400 F (200 C / Gas 6).
  2. Ta bort kalkon från saltlake och skölj det ordentligt med kallt vatten; klappa torrt med pappershanddukar. Placera kalkonbröstet på ett stativ, bröstsidan uppåt, i en stor stekpanna. Kassera saltlösning. Gnid kalkon med vegetabilisk olja, smör eller extra jungfruolja och dryck med salt och peppar eller en kryddat saltblandning.
  3. Om så önskas, fyll kalkborstets kavitet med bitar av lök, frukt och färska örter.
  4. Placera en kötttermometer i den tjockaste delen av bröstet, inte vidrör ben.
  5. Rostas vid 400 F (200 C / Gas 6) i 20 minuter. Minska värmen till 325 F (165 C / Gas 3) och fortsätt rosta tills kalkonbröstet registrerar minst 165 F (74 C), ca 2 till 3 timmar.

Tips: I stället för ett ställ, sätt kalkonbröstet på en säng av skivad lök och morot och selleripinnar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 451
Totalt fett 14 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 202 mg
Natrium 19 093 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 1 g
Protein 56 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)