Drunken Chicken in Red Wine Sauce - Beschwipster Huhn

Braised Chicken Thighs är både ekonomiska och mycket välsmakande. Kokning av kyckling över vätskor gör det möjligt för kollagen att bryta ner och smaka såsen samtidigt som det ger ett ömt och fuktigt köttstycke. Rött vin kompletterar kyckling och grönsakerna blir din rätter.

Detta recept är en av mina favorit saker att göra i slutet av veckan när allt du har kvar i skafferi är morötter, lök och selleri.

Serverar 4

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Brun baconstycken i en stekpanna, lägg sedan lök och purjolök (tillval) i några minuter, rör om ofta. Ta bort från pannan och lämna så mycket baconfett som möjligt.
  2. Tillsätt lite olja för att panorera om det behövs. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik och täcka kycklinglåren med den. Brun kycklingen på båda sidor i pannan.
  3. Tillsätt lökarna och baconet tillbaka till pannan och resten av grönsakerna. Tillsätt kycklingbuljong och rött vin.
  1. Tie rosmarin och timjan tillsammans med kökssträngen. Jag gillar att fånga så många löv som möjligt i bunten så rosmarin faller inte ihop i grytan och jag måste fiska ut de nålliknande löv under middagen. Du kan också använda torkade örter, cirka 1/2 tsk av varje ställe i en ostkassongåva.
  2. Lägg alla örter i pannan. Placera ett lock på pannan och simma i 30 eller flera minuter.
  3. Smak och justera kryddor. Om en tjockare sås önskas, blanda en matsked mjöl med tre matskedar vätskor och lägg till pannan, omrör för att blanda. Simma några minuter för att tjockna. Du kan också välja att lägga till gräddfil eller "Schmand" (crème frâiche).
  4. Köttet är gjort efter ca 30 minuter men tidpunkten för denna maträtt är inte kritisk. Du kan låta det simma i upp till en timme plus om resten av middagen inte är klar eller du blir distraherad.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 698
Totalt fett 28 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 146 mg
Natrium 805 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 6 g
Protein 53 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)