Parning Ost och Pinot Noir

Detta populära vin är mångsidigt med ost

Pinot Noir är ett rött vin som är typiskt lätt till medium. Det kan ha fruktiga noter av bär och körsbär och jordnoter med aning av örter och kryddor.

Pinot Noir föddes i Bourgogne-regionen i Frankrike, och det är i Bourgogne där den bästa Pinot Noir fortfarande produceras. Liksom många andra regioner i Frankrike, hänvisar Pinot Noir- producenterna inte till deras Pinot Noir-vin som Pinot Noir, utan kallar istället det röda Bourgogne, efter regionen där den gjordes. Vinerna från Bourgogne har smaker av mogna röda bär, söta svarta körsbär, svamp och vad sommeliers kallar skogsgolv, som luktar du från nyfallade fuktiga blad.

Pairing Pinot Noir och ost

Fårmjölksost parar ofta särskilt bra med Pinot Noir , men de är inte de enda. Sammantaget tenderar Pinot Noir att vara ett ganska mångsidigt vin med ost. Undantagen kan ibland vara starka, stinkiga ostar och färska getostar, som överväldigar denna delikta druva. Prova några av nedanstående förslag för att komma igång och fortsätt sedan experimentera för att hitta dina favorit Pinot Noir- och ostparingar.