Sweet Potato Causa - Causa de Camote

Causa rellena är en unik peruansk maträtt av kryddat potatispuré skiktad med kyckling- eller skaldjurssallad. Presentationen av denna maträtt kan vara ganska dramatisk (det är definitivt en favorit av den prydliga peruanska restaurangen), eftersom causa kan gjutas i olika former och är ofta invecklat dekorerade med garneringar som avokado, oliver, hårdkokta ägg och såser. Potatislagren är ibland levande olika färger (tillverkade med blåpotatis, eller till exempel grön med persilja eller avokado).

Denna causa är tillagad med söta potatisar, som är kryddat med en aji amarillo sås och en orangefärg, sedan skivad med tranbärsås (en nordamerikansk touch) och garnerad med pekannötter och torkade tranbär. Denna maträtt gör en fin första kurs för en fin semestermåltid, men det är också ett utmärkt sätt att använda bakade kanderade yams eller någon form av överblivna sötpotatis efter den stora semestern.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader. Skruva sötpotatisarna bra och sticka dem överallt med en gaffel. Placera dem i ugnen och baka potatisarna tills de är mycket ömma när de piercas med en skarp kniv, ca 30-45 minuter, beroende på storlek. (Om du har bråttom kan du mikrovågsa potatiserna med höga intervaller på 3 minuter tills de är milda).
  2. Medan potatisen bakar, förbereda aji amarillo sås (se recept här ).
  1. När potatiserna kommer ut ur ugnen, skar försiktigt de heta potatisarna i halv längd och låt ångan fly. När potatisen är cool nog att hantera, skrapa potatis köttet från huden. Passera potatisarna genom en ricer för att ta bort några klumpar eller stränga bitar. Du borde ha ca 4 koppar. (Om du använder överblåsta potatis, passera dem också genom riceren).
  2. Placera brunt socker, smör och apelsinjuice i en liten kastrull och värm över låg värme tills smöret smälts och det bruna sockret är upplöst. Rör om denna blandning i potatisen, tillsammans med 2-4 matskedar av aji amarillo sås (efter smak). Säsongspotatisblandning med salt och peppar efter smak.
  3. Ta bort toppar och bottnar från 4 kondenserad mjölkburk för att göra rör. Lätt smörja insidan av burken med smör eller vegetabilisk olja. Dra en plastplast över ena änden av varje burk och säkra den med ett gummiband. Placera burkarna, plastsidan neråt, på en platt platta eller platta.
  4. Tryck 1/3 kopp potatisblandningen i botten av varje burk. Försök att göra potatisen så jämn som möjligt. Tillsätt potatisarna med 1 msk tranbärsås. Tillsätt ytterligare 1/3 kopp potatisblandningen till varje burk och jämnt lager. Lägg till en annan matsked av tranbärsås. Topp med en 1/3 kopp potatis och pressa ner, utjämna toppen av potatisskiktet. Om du har ett litet glas eller liknande föremål, använd den nedre plana ytan för att komprimera potatisen i burken.
  5. Täck överst på varje burk med en annan plastplast och kylda tills den är klar att servera.
  1. Att servera: Ta bort plastfolie från burkar och placera varje burk över serveringsplattan. Tappa burken ordentligt en gång på plattan och lyft sedan långsamt för att ta bort burken. Smidiga potatisar med en kniv om det behövs.
  2. Garnera varje servering med en matsked hackad valnötter och torkade tranbär, och dekorera tallrik med kvarvarande sås om så önskas. Varm potatis försiktigt i mikrovågsugnen eller servera vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 239
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 363 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)