Fadge - Irish Potato Bread Recept

Fadge är namnet på potatisbröd och används främst, men inte exklusivt, i Nordirland och i delar av norra England. Varje del av de brittiska öarna och Irland har sina egna versioner av fadge, skotarna har sina Tattie Scones , kanske den mest kända av denna stil av griddle-stil tårta. Fadge är inte annorlunda med tattie scone och läckra serveras som en del av en full irländsk frukost.

Fadge är snabb och lätt att göra och är ett användbart sätt att använda kvarvarande potatismos. Detta Fadge recept föreslår matlagning i smör men om du vill ha en speciell godis, koka sedan i fettet från din frukost fry-up.

Servera som en del av din fulla frukost men fadge gör också ett gott potatisbröd att äta när som helst. Härligt när det fortfarande är varmt spridas med smör.

Vad du behöver

Hur man gör det

Om du inte kan äta fadgen omedelbart eller du har gjort för många. Vik upp rester i aluminiumfolie och håll i kylskåpet. Varm i en hetpanna eller en varm ugn innan du serverar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 330
Totalt fett 13 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 226 mg
Natrium 651 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 5 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)