Bossche Bollen Recept

Föreställ dig en supersized profiterole, dunked i blank mörk choklad och tjänade för din klibbiga nöje. Vi beskriver en dekadent holländsk behandling som kallas Bossche bollen (löst översatt som "bollar från Den Bosch", en stad i södra Nederländerna). Dessa traditionella bollformade bakverk med kakor i storlek har gjorts i Den Bosch , där de är kända som kontrollladebollen i minst ett sekel. Notoriskt svårt att äta, lokalbefolkningen tenderar att vrida bakverket upp och ner, så att det hårda chokladskiktet på toppen tjänar som ett skal för den vänliga vispgrädden inuti.

Följande recept uppträdde ursprungligen i The Dutch Kitchen cookbook. Vi har anpassat det för att inkludera amerikanska mätningar och publicerat det på den här webbplatsen med utgivarens vänliga tillstånd.

Servera Bossche bollen som ett ackompanjemang till kaffe, som holländarna gör, eller flyga inför traditionen och ha det till efterrätt med tårta sommarfrukter, såsom hallon, jordgubbar eller röda vinbär, vilket hjälper till att skära igenom all den rikheten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt i vattnet, smöret och saltet i en tungbottenpanna och koka upp den.
  2. Sifta mjölet över en skål och tillsätt det kokande vattnet under kontinuerlig omrörning.
  3. Håll omrörningen tills en degboll bildas i kastrullen.
  4. Ta pannan av värmen och två av äggen, en efter en, var försiktig med att tillsätta det andra ägget först när det första ägget har införlivats i degen. Håll omrörningen tills du har en fin, blank deg.
  1. Dela degen i 6 bollar och lägg dem på ett smörat bakplåt. Placera profiterolerna i en förvärmd ugn (437 ° F / 225 ° C) i 20 minuter tills de har blivit guldbruna och kokas igenom.
  2. Stäng av ugnen och låt ugnsluckan vara öppen. Låt profiterolesna svalna i ugnen i 10 minuter.
  3. Under tiden lägger du till pulveriserat socker, 1 äggvita och halva fröet från vaniljpudan till grädden och piskar tills styva toppar bildar.
  4. Sifta det pulveriserade sockret och kakaopulvret över en skål. Tillsätt den andra äggvita, droppe droppe, rör om tills blandningen blir tjock och blank.
  5. Fyll en rörpåse med vispgrädde. Gör nu ett litet hål i bakverket, håll pipens munstycke igenom och fyll i varje Bossche-bol med krämen.
  6. Borsta topparna med kakaoblandningen.

tips:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 400
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 154 mg
Natrium 519 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)