Passion Fruktkarameller

Passion Fruktkarameller är rika och tjuva hemlagade karameller med en härlig söttartsmak. Den sura passionsfruktpuréen i receptet ger en uppfriskande känsla till karamellen som håller den från att vara för söt och ger den en beroendeframkallande smak. Jag älskar dem vanligt, men de är också bra doppade i choklad!

För passionfrukten använder jag vanligtvis Goya-märkespuré som finns i frysfacket. Om du inte hittar det kan du använda massan av en ny passionsfrukt, spänd av frön.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Lina en 8x8 panna med aluminiumfolie och spray folien med nonstick matlagningsspray .

2. Häll passionsfruktmassan i en medium (3- eller 4-kvarts) gryta och placera grytan över medelvärme. Koka puréen och koka den, rör om så ofta för att förhindra att det bränns, tills det minskar med hälften, ner till 1/3 kopp vätska. Beroende på din spis kan det ta 10-15 minuter.

3. Ta bort pannan från värmen och rör om både sockerarter, citronsaft, smör, grädde och salt.

Återställ pannan till medelhög värme och rör om tills sockret löser upp, och lägg sedan blandningen i koka. Tvätta ner sidorna av pannan med en våt pastryborste för att förhindra att sockerkristaller bildas. Sätt i en godistermometer och koka karamellen och rör om så småningom tills termometern läser 245 ° Fahrenheit (118 ° C). Detta ger en karamell med en medelstark konsistens. För en styvare karamell, laga den till 248 ° F, och koka den till 242 ° F för en mjukare karamell.

4. Ta av pannan av värmen och rör om vaniljextraktet. Häll karamellen i den beredda pannan och låt den ställa till rumstemperatur tills den är fast, ca 4 timmar eller över natten. När du har satt, ta bort godisen från pannan och avlägsna folien från baksidan. Använd en stor vass kniv för att skära karamellerna i små rutor. Wrap varje enskild karamell i vaxat papper för att förhindra att de klibbar eller förlorar sin form. Förvara karamellerna i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till två veckor.

Klicka här för att se alla Caramel Candy Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 169
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 79 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)