Stekt svamp

Stekt svamp är krispig på utsidan, ömt och saftigt på insidan. Avbildad här är morel svamp . Det är anmärkningsvärt hur stekning gör dessa härrare av våren till ett roligt mellanmål eller aptitretare. Om du bestämmer dig för att följa kostym, var noga med att rengöra de här vilda exemplen noggrant eftersom deras svampliknande konsistens tenderar att hålla mycket av vad vi kallat kallt grit från skogsgolvet.

Andra svampar, oavsett om de är vilda eller odlade , fungerar lika bra i detta recept. Du kanske vill klippa större svampar i enbitbitar, men det är en smakfråga.

Med de flesta stekt svamp recepten använder en smet för att belägga svamparna, detta recept håller saker enkelt och extremt lätt med ett snabbt dopp i kärnmjölk och sedan en lätt mudder i kryddat mjöl, precis som den bästa stekt kycklingen. Det här är lika mycket en metod som det är ett recept, så gärna göra större eller mindre satser som passar din publik.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka, skölj och torka noggrant svampen. Små svampar kan lämnas hela; större exemplar skäras bäst i bitar som kan ätas i en eller två bett. Lägg svampen i en medium skål, häll kärnmjölk över dem, och kasta dem med kärnmjölk till kappa. Avsätta.
  2. Ta ca 1/2 tums olja i en stor, tung kruka till 350F till 375F över hög värme. Justera värmen för att behålla det temperaturområdet. Det är bäst att testa temperaturen med hjälp av en termometer, men dämpning av en träskes handtag i oljan fungerar också: Om oljan omedelbart bubblar runt handtaget är det tillräckligt varmt för att steka svampen; om det inte bubblas direkt, är det inte tillräckligt varmt Om den bubblar snabbt och våldsamt, är oljan för varm.
  1. Medan oljan värmer, kombinera mjölet och saltet i en stor skål eller återförslutbar plastpåse. Tömma svampen eller lyft ut dem från marmelk. Kasta dem försiktigt i mjölblandningen för att belägga dem ordentligt.
  2. Skaka eventuellt överflödigt mjöl av svampen när du lyfter dem ut ur mjölet. Lägg till tillräckligt med dem för att bilda ett enda lager i oljan. Enskapsbiten är nyckeln: om svampen är för trångt och inte fri att bobla i den heta oljan lite, istället för att laga jämnt och vrida gyllene och krispiga, blir bitarna fuktiga och blir oljiga.
  3. Stek tills de blir gyllene till mediumbruna och svampen är ömma hela vägen, ca 3 minuter. Överför svamparna med tang eller en slitssked till ett kylskåp ställt över pappershanddukar. Strö med mer salt (om du är en salt fiend, överväga att använda stora kristaller av krispigt havssalt vid denna tidpunkt) och servera varmt. Upprepa med återstående svampar, bara laga så många som kan passa i ett enda lager i oljan åt gången.