Gryn

Groats är hela kornkärnor som saknar bara skinken

Groats kan hänvisa till någon helt kornkorn som har behandlats minimalt för att ta bort dess yttre skal eller skrov, ibland kallad chaff. Groats är en helkorn som behåller bakterien och kli . De har en stark, tjuv konsistens och måste blötläggas eller simmade för att mjukna dem när de lagar mat. Groat är ett gammalt skotskt ord som hänvisade till havregrönsaker.

Vete, havre och korn kan bearbetas till groats.

Stålskuren havre är skivade havregryn. Bulgur är ett annat namn för vete groats, som kokas och används för att göra tabbouleh och andra rätter. Stålskuren havre är skivade havregryn.

Alternativt kan ordet groats användas för att hänvisa till bovete i hela kärnformen. Det är en rabarber och en glutenfri korns släkting. De används för att göra kasha, en gröthäftning i Östeuropa.

Nutrition i Groats

Groats behåller kornets högfiberkli, som också innehåller protein, järn, fettsyror och B-vitaminer. De har fortfarande bakterien, som är hög i fleromättade fetter och innehåller vitaminer och mineraler. Dessutom har du fortfarande näring i endospermen, vilken är den stärkelse som ingår i det spannmål som vanligtvis är allt som återstår att malda till mjöl.

En fjärdedel kopp havregryn innehåller 160 kalorier, 4 g fiber, vilket ger 16 procent av det rekommenderade dagliga värdet, 3 g fett, 7 g protein, 28 g kolhydrater och ger 10 procent av det dagliga värdet för järn.

Bovete groats är en glutenfri korn som finns i traditionella östeuropeiska köket. Det är ett komplett protein som ger alla väsentliga aminosyror.

Förbereda groats

Groats är vanligtvis beredda först genom blötläggning och sedan sakta sakta tills mjuk. Bokhete groats är förberedda på detta sätt för att göra den traditionella östeuropeiska skålen kallad kasha .

Se receptet du använder för att få matlagningsanvisningarna när du förbereder groats. Om du byter korn eller använder skurna eller krossade gryn kan tillagningstiden vara annorlunda.

Rostade bovete groats kallas också kasha eller kashi och används i många östeuropeiska rätter. Dessa kan inkludera kasha som används som fyllning eller sidoprodukter med kött. Kasha Varnishkes är ett traditionellt judiskt recept med bowtie pasta och bovete groats.

Blodkorv eller svartpudding är gjord med bovete groats eller korngryn. Groatsna ger mer textur i dessa traditionella preparat som syftar till att inte lämna någon del av det oanvända djuret.

I England görs grovpudding för att äta på Guy Fawkes Night. Det är en bakad maträtt som innehåller gryn som har blötläggs först för att minska bakningstid, biff, purjolök och lök. Det tar fortfarande mycket lång tid att baka.

Vissa människor köper gryn till att mala i sitt eget mjöl och behålla hela näringens hela näring. Sådant mjöl skulle ha en kortare hållbarhet på grund av bakterien, men hemkockar kan mala mjölet omedelbart före användning.