Deep Fried Fried Creme Eggs

Chansen är att du redan är bekant med Cadbury Creme Eggs, de populära chokladöverdragna äggen med flytande creme-fyllning.

Att steka ägget tills de är guldbruna ger en krispig, krispig utsida, medan insidan smälter i en söt, snyggt choklad-och-creme-pöl. Om du någonsin har haft friterad godis på mässan vet du att det är bra att steka överraskande mat. Tänk dig att servera dessa godis som en oväntad påskdrink, komplett med en skopa med vispgrädde eller glass och en duggregn chokladsås.

Det är lättast att använda köpta cremeägg, som Cadbury ägg, i detta recept. Men om du vill gå helt hemlagad, kan du göra dina egna cremeägg . För ett liknande godis med ett starkare krämcentrum kan du prova fondant påskägg .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kyl ägget i en timme innan du steker dem, eller lägg dem i frysen i 15 minuter innan du steker. De är mindre benägna att läcka under stekningsprocessen om de börjar kolla.
  2. Medan ägget är kylande, förbered smeten. Torka ihop i mjöl, bakpulver, mjölk, 1 tesked vegetabilisk olja och salt i en liten skål. Vispa tills smeten är fri från klumpar.
  3. Fyll en mellanskockpanna med 1 1/2 tum olja (det kommer att vara ca 4 till 6 koppar, beroende på storleken på din panna.) Placera pannan över medellång värme och sätt in en godis / djupstegtermometer. Värm oljan tills den når 375 F.
  1. Om äggen fortfarande finns i sina omslag, packa dem ut. Doppa ett ägg i smeten, täck det helt och lägg det försiktigt i den heta oljan. Koka ägget i ca 3 till 4 minuter tills det är guldbrunt på alla sidor. Ta bort ägget från oljan med en slitssked eller stekverktyg och placera den på en platta fodrad med flera lager pappershanddukar.
  2. Upprepa denna process med resterande ägg. När du lagar dem, övervakar du temperaturen kontinuerligt för att försäkra dig om att den håller sig runt 375 F. Om det blir för varmt, ta av det från värmen kort och om det svalnar för mycket, låt det värmas upp igen innan du fortsätter stekning.
  3. Djupfrysta påskkramägglor förlorar sitt vätskecentrum och skarpa inom ca 20 till 30 minuter stekning, så när alla ägg är kokta borde de genast genast. Servera dem med sprinkling av pulveriserat socker eller en regna av chokladsås, karamelsås eller bärpuré.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1812
Totalt fett 194 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 137 g
Kolesterol 214 mg
Natrium 426 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)