Varför heter Hot Dogs Hot Dogs?

Etymology of America: s favoritkorv i en bulle

Bollspel och korv går tillsammans som kakor och mjölk, en riktigt amerikansk parning med en rik och intressant historia. Oavsett om du kallar dem varma hundar, röda hottar, köttfärser, franker eller frankfurter, uppskattar du uppenbarligen genialet av en korv som serveras i en bulle.

Även om korvhistorien går tillbaka långt, finns det ingen viss etymologi av namnet "hot dog". Två framstående teorier erbjuder viss inblick i utvecklingen av denna kvintessiellt amerikanska gatemat.

Vad finns i ett namn?

Sportsteckniker TA "Tad" Dorgan, som caricatured tyska siffror som taxor i början av 1900-talet, tjänar vanligtvis kredit för att popularisera termen varmkorv eftersom han inte kunde stava tax. Hans pratande korvteckningar avböjde de billiga köttbiprodukterna som såldes på Coney Island, och förespråkade att de innehöll hundkött. Det var så dålig publicitet att handelskammaren i 1913 faktiskt förbjöd användningen av "svinhund" från tecken på Coney Island, men termen hade tjänat in i Oxford English Dictionary 1900.

Men bortse från det faktum att ingen kopia av tecknet återfinns var namnet varmvatten klart redan i början av 1900-talet och kan helt enkelt återspegla tyska invandrarnas preferens till taxen som de förde till Amerika tillsammans med deras frankfurters och Wien korv, kallad wienerwurst på tyska. (De långsträckta hundarnas mittparti ser ut som om de skulle passa bra i en bulle.)

Ta med bullarna

Kredit för att sätta varmkorgen i en varm bulle och överlappa den med olika går ofta till Harry Magely, cateringchef på New York Citys Polo Grounds, som enligt uppgift instruerade sina leverantörer att gråta "Red Hots! Få dina röda hots!" En annan berättelse krediterar Coney Island- försäljaren Charles Feltman med att sälja de första varmkorgen i bollar där 1867; Coney Island är fortfarande känd som en varma destination och värd för den årliga Nathan's Famous International Hot Dog Eating Contest, som firade sitt 100-åriga år 2016, passande den 4 juli.

Men varmkorv började, i slutet av 1920-talet var wienie roasts raseri på bakgårdar över hela Amerika, med gäster som tog med sig egna varmkorv för att laga mat på en öppen eld. President Franklin Delano Roosevelt serverade även varmkorv till Englands kung George VI under en statlig picknick i Hyde Park 1939.

Kornhundar introducerades 1942 vid Texas State Fair, Texel Neil Fletcher.

Mer om Hot Dogs

Få dina korv (info) här! Kolla in de här andra korvresurserna för att lära dig mer:

Uppdateringar och tips om snabbmatning av varma hundar
Hot Dog Ingredienser, lagar, villkor och stilar
Varmkorv, Wiener och Frankfurter Recept