Polska Beef Roulade (Zrazy) Recept

Polsk beef roulade eller zrazy (ZRRAH-zih) är en mycket vanlig huvudrätt som dateras till 1400-talets adel. Det finns otaliga sorter med lika många olika fyllningar, bland annat svamp, surkål, örter, brödsmulor med pepparrot, bland andra.

Detta zrazy recept använder pickles, skinka och gröna lökar och kan tillagas på spisen eller i en långsam spis men oavsett hur det är kokt smakar zrazy alltid bättre nästa dag. Så planera framåt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sprid ett tunt skägg senap på varje biff och dela pickles, skinka och lök bland biffarna. Vik i sidorna och rulla som fylld kål. Säkra med en tandpetare, om det behövs.
  2. Värm olja i en stor nederländsk ugn och bruna biffrullar på alla sidor. Ta bort kött och reservera.
  3. Tillsätt mjöl i pannan och koka till ljusbrun för att göra en roux. Rör i lagret, vin, tomatpasta, salt och peppar. Koka och simma 1 minut.
  1. Återgå biffrullar till pannan och sked över en del såsen. Täck och koka på låg 45 minuter till 1 timme, tillsätt mer vätska vid behov under tillagningen.
  2. När rullarna kokas, överföras till en serveringsrätt och ta bort tandpetare, om de används, och ladla över såsen. Dollop med gräddfil och hackad persilja.
  3. Det här är bra serverat med ris, potatismos, fingerdumplings eller dropppotatisdumplings .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 640
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 1,928 mg
kolhydrater 106 g
Kostfiber 36 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)