Sauerkraut Rye Bröd Recept

En läsare lämnade detta äggfria surkålbrödsrecept. Hon gav anvisningar för en brödmaskin, som jag inte äger. Det fungerar lika bra bakat i en vanlig ugn. Surkålen lägger till den karaktäristiska tangen av ett gott rågbröd utan att behöva göra en surdjursstartare som kan ta dagar, om inte veckor. Det är fuktigt och har en fin skarp korv. Jag använde allmjölksmjöl i stället för brödmjölet och mörk majssirap i stället för melasserna, och receptet visade sig bra. Och här är Leftover Rye Bread Recipes .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en större skål eller en stativblandare, vispa ihop mjöl och jäst. Blanda ihop 3/4 kopp varmt vatten, smör, brunt socker, melass, salt- och käppfrö. Överför till skål med mjöl och jäst och blanda lite. Tillsätt surkål och blanda tills en degboll bildas. Knippa med degkroken i 3 minuter, eller 5 eller flera minuter för hand, för att aktivera gluten. Överför till en smurt skål, täck och låt upphöjningen fördubblas på en varm plats. Det kan ta upp till 2 timmar eller mer.
  1. Belägga en 9x5-tums brödkanna med matlagningsspray. Överför degen till en lättmjölkad yta. Knä några svängar och platta in i en rektangel som är 10 tum bred. Rulla upp från en lång sida, nypa sömmarna ihop, kläm fast ihop och placera, sömmar ner i den färdiga lökpanan. Pensla med olja eller äggvattenblandning. Skydda med smurt plastfolie och låt upp i en varm plats tills det fördubblats. Det kan ta upp till 2 timmar eller mer.
  2. Värm ugnen till 350 grader och baka tills en direktläs termometer registrerar 190 grader, 40 till 50 minuter, men börja kontrollera efter 30 minuter. Avlägsna från ugnen och avlägsna från kakan. Kyl helt på ett trådställ.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 99
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 255 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)