Ett Kofta Curry Recept

Kofta-rätter inkluderar köttbullar eller köttfärs i Balkan, Centralasien, Sydasiatisk och Mellanösternmat. Koftas kan vara fulla av kött, grönsaker eller ost. Till exempel, ett vanligt exempel på kofta bollar innehåller paneer (ost) eller de fyllda med kål, morötter och potatis. Typiskt kastas dessa koftabollar i en krämbaserad curry och trivs med ett bröd (som naan) eller ris. Indien serverar vanligtvis kofta i en kryddad curry eller sås medan Iran och Irak lagar det i en kryddad sås eller kebab.

En populär kofta maträtt i norra Indien är Malai Kofta. Detta recept är vegetarian och innehåller koftas i en krämig, smaklig och mild sås som är söt. Kofta bollarna är ofta stekt med grönsaker och paneer och paras med roti och ris. Det finns många olika typer av kofta recept i olika kök, såsom köttfärs, kött-, ägg- och channapulver, svampkofta inklusive spenat, paneer och svamp och turkisk kofte med malet lamm, aubergine, korg och basilika.

Koftorna i skålen nedan kan göras till din smak och fyllda med malet nötkött, lamm eller kyckling, till exempel. Det gör en stor måltid när serveras med jeera ris och kakumumsallad. Jeera ris är ofta smaksatt med kummin och något kryddad med garam masala, medan kakumsallad är en enkel gurka, tomat och lök sallad recept som parar bra med indiska curries. Faktum är att det liknar pico de gallo och lägger till en ny smak som kyler den övergripande måltiden ner.

Vad du behöver

Hur man gör det

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 507
Totalt fett 25 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 149 mg
Natrium 259 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 51 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)