Hur Grill Halloumi Ost

Halloumi är en vit ost från Cypern gjord av en blandning av får- och getmjölk. Smaken är mild men salt och smaken liknar den för mozzarellaost. Vissa typer av halloumi har torkat örter som mint eller oregano tillsatt också.

När halloumi-ost tillverkas, kokas vanligtvis kokt med hög värme i minst en timme, men ofta mer. Detta ger osten en gummiaktig, halvfast konsistens som "squeaks" mellan tänderna och en högre än normal smältpunkt vilket innebär att det mjuknar när det värms men smälter inte helt.

Därför är halloumi en ost som kan grillas eller stekas, eftersom den kommer att hålla sin form. I själva verket är osten egentligen inte tänkt att bli ätit kall, eftersom konsistensen och smaken är roligare om osten uppvärms på något sätt.

Även om anvisningarna nedan förklarar hur man grillar skivor halloumi kan osten också skäras i kuber och upphettas i en burk soppa eller gängas på spett och grillas med grönsaker. Du kan till och med sauté kuber av halloumi med olja och vitlök eller grönsaker.

Om du vill steka skivor halloumi istället för att grilla den, skär du osten i 1 / 4- till 1/2-tums plattor. Värm en matsked olivolja i en panna över medelhög värme. Tillsätt osten och stek i 3 minuter på varje sida. Ofta serveras halloumi med inget annat än en sprut citronsaft ovanpå.

Grilling Halloumi, steg för steg

Grillning halloumi är lätt. Lyckligtvis kan dessa dagar halloumi köpas på de flesta livsmedelsbutiker.

Eller leta efter osten på specialmatmarknader. Halloumi säljs ofta i förpackade 1/2-pund bitar.

Du kanske också gillar