Djupfryst Halloumi Burger med Smokey Tomat Jam + Avocado Crema

Vegetarisker glädjas! Du kan nu komma ner på denna friterad halloumi burger fylld med avokado crema, smokey tomatjuice, krispig gurka och färska gröna på en rostad bulle!

RECIPE OCH INTRO AV SPASIA PANDORA DINKOVSKI

Det här receptet är baserat på ingenting annat än min kärlek till matlagning för mina fulla vänner - det var så jag började laga mat i första hand och är anledningen till att den första platsen jag korrekt lanserade min egen meny var en bar. Sedan dess har jag kommit upp med detta odjur av en smörgås, jag kallade det ursprungligen The Guacamiley och det var ganska populärt. Efter det jobbet försökte jag min hand på många andra stilar av matlagning och restaurang miljöer men ingenting uppfyller mig så mycket som churning ut riktigt bra bar mat så jag är tillbaka att göra det nu på en pub i norra London. Burgern är tillbaka på menyn och lika populär som hon var 3 år sedan när jag uppfann henne.

Med det sagt, älskar jag också verkligen laga mat till vegetarianer. Jag tycker att du måste vara en ganska hemsk kock om du inte kan träna vad man ska göra med ost och grönsaker. Höger?

Spasia är chef på The New Rose i norra London. Hon började sin smörgåskarriär i Brooklyn New York och har sedan fört sin kunskap tillbaka till London där hon slangar smörgåsar till massor av hungriga människor. Du hittar hennes senaste och bästa skapelser genom att följa henne på instagram på @SpasiaPandora.

Vad du behöver

Hur man gör det

FÖR TOMATO JAM

  1. Blanda tomaterna i en matberedare med den halva röda lökan tills den blir mjuka och lägg sedan till en hetpanna, helst något brett och grundt för att göra sylt, tillsätt socker, paprika och en tung nypa salt och koka på en hög värme.
  2. När du kokar i ett par minuter, skruva ner och laga på lågt tills klibbigt icky - var försiktig så att det rör sig om och om igen så att det inte blir bränt.

FÖR AVOKADO CREMA

  1. 1. Blanda avokado köttet med lime juice, 1/2 vitlöksklyfta, handfull koriander och salt och peppar efter smak.

FÖR FRIED HALLOUMI

  1. För att laga halloumi, gör smeten genom att vispa hela ägget, tillsätt sedan mjölet tills det blir tjockt, för att lätta det tillsätt en stänk läskvatten så att smeten är tjock nog för att belägga osten ordentligt.
  2. Dunk osten och lägg sedan i panko brödsmulor, använd en friter / varm olja i en panna för att steka osten tills den är guldbrun på alla sidor.

FÖR SANDWICH

  1. För att samla, skåla dina bollar och släng sedan avokado crema på bottenstycket, en handfull salladsblad, den friterade halloumiosten, därefter en stor handfull riktigt tunna skivor av gurka (skära längs så att de är supera och knackiga, använd en peeler!) då en dollop av tomatsyltet och smoosh tillsammans.