Hot Pepper Gelé Med Pektin

Denna lätta pepparjelly är gjord med en kombination av söta paprikor och varm paprika. Du kan ersätta krossad torkad rödpeppar för de färska heta paprikorna.

Det flytande pektinet gör det enkelt att förbereda. Om du är ny på hembakning, ta en titt på den här artikeln om krukberedning och kokande vattenbehandling .

Vad du behöver

Hur man gör det

Tvätta burkarna, locken och banden och skölj väl. Fyll en canner med vatten; placera burkarna på stället. Täck kannen och låt vattnet svalna över medelvärme. Minska värmen till låg för att hålla burkarna varma tills du fyller dem.

I en liten kastrull, ta med locken bara för att simma, men koka inte. Håll dem varma över mycket låg värme tills du är redo att försegla burkarna.

Ta bort stjälkarna från paprika ta bort frön och hacka.

Mala alla paprika fint med en matkvarn, matprocessor eller stå mixer med kvarnfäste.

I en nonreactive panna - rostfritt stål eller emaljerade - kombinera de finmalda paprikorna och deras saft och massa med sockret och ättika. Koka upp minska värmen till låg och sjuda i 10 minuter.

Lägg till grön mat färgning och pektin. Blanda väl. Blanda blandningen till en koka över hög värme; minska värmen och koka i 1 minut.

Avlägsna från värme och ladla blandningen i heta torra, steriliserade halvpintburkar, vilket lämnar ett knappt 1/4 tums huvudutrymme. Försegla omedelbart med locken. Skruva på banden; inte krossa.

Process i ett varmt vattenbad i 15 minuter; ta bort burkar och låt burkarna svalna upprätt.

tips

Du kanske också gillar\

Jalapeno Pepper Jelly

Sweet Cherry Jam

Hemlagad Tomatketchup

Curried Nectarine Chutney

Tranbär Chutney

Sweet and Hot Corn Relish

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 191
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 10 mg
kolhydrater 49 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)