Curried Nectarine Chutney

Jalapeno paprika och cilantro jazz upp denna smakrika curried nektarin chutney.

Servera den här läckra chutneyen med fläsk eller kyckling eller sprid ca 1/3 kopp över en 8-ounce tegel av gräddeost för att fungera som en aptitretareprickare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ättika i en stor rostfritt stålpanna eller emaljerad pan. Hack nektariner och tillsätt ättika, tillsammans med hackad rödlök, jalapeno peppar, vitlök, ingefära, karrypulver, kummin, kanel, rödpeppar, salt och brunt socker. Koka upp blandningen över medelhög hög värme, minska sedan värmen till medium-låg och sjuda, rör om ofta, i ca 30 minuter. Tillsätt rosinerna och fortsätt att laga mat, rör om ofta, i 15 till 30 minuter längre, eller tills det är mycket tjockt.
  1. Under tiden förbereda arbetsområdet, canner, burkar och lock. Se Förberedande burkar för konservering och kokande vattenbehandling .
  2. Tillsätt limejuice och koriander till chutneyblandningen och fortsätt simrera i 2 minuter.
  3. Fyll de heta burkarna och ta bort luftbubblor efter behov, och lämna 1/2-tums huvudutrymme. Torka fälgar av burkar och passa med lock och lock. Process i kokande vattenbadet i 10 minuter. Stäng av värmen, ta bort locket och låt burkarna stå i varmt vatten i 5 minuter. Ta bort till ett stativ för att svalna i 24 timmar. Kontrollera om tätningar och kyler alla burkar som inte tätte ordentligt. Förvara förseglade burkar på ett kallt mörkt ställe.