Penne pasta med fräscha kronärtskocker recept

Friska kronärtskockor under säsongen är underbara när de är så enkelt som möjligt. En liten vitlök och smör, ett stänk av citron, några lökar och du är upptagen. Lägg till lite pasta och du har en måltid.

Om du aldrig har arbetat med kronärtskockor, eller om du bara borstar upp dina färdigheter, kolla in vår fotoutbildning om hur man skär en kronärtskocka .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med vatten till koka för pastan.
  2. Kombinera 3 matskedar olivolja, lök, vitlök, kronärtskockor och hälften av saltet i en stor raksidad stekpanna. Täck och sauté över måttlig värme, rör om ofta, tills kronärtskockorna är ömma, cirka 15 minuter. Smak och tillsätt mer salt om det behövs. Om blandningen verkar torr, tillsätt upp till 3 mer matskedar olivolja.
  3. Sallat pastavattnet och sätt det i penne. Koka, rör om ofta tills penne är ömt. Töm, spara ca 1 kopp kokvatten och överför penne till sautépannan med grönsakerna.
  1. Tillsätt citronsaft och smör, och kasta för att kombinera. Om blandningen verkar torr, lägg till kokvattnet, några matskedar åt gången tills du har en fin, fuktig konsistens. Servera direkt sprinklad med Parmigiano-Reggiano.

Reprinted med tillstånd från On Top of Spaghetti ... av Johanne Killeen (Harper Collins 2006).