Paav Bhaaji Masala

En älskad mat över hela Indien är Paav Bhaaji västindiska ursprung. Paav betyder "en liten bulle" medan Bhaaji betyder "grönsak". Även om det har blivit en snabbmat i Indien, är Paav Bhaji så hälsosam att du kan få det som en måltid. Paav Bhaaji är en favorit varm indisk gatukost och många leverantörer kan ses i gator över Bombay, Mumbai (där det förmodligen är mest populärt), energetiskt omrörning av dess ingredienser på stora sizzlingpans.

Paav Bhaaji är mosade grönsaker kokta i curry och serveras på en mjuk bulle. Curryen är gjord av en masala - typisk indisk kryddblandning eller pasta. Denna masala kräver asafetida, en krydda som när rå utstrålar en svag luk, men låter smaken av lök när den kokas med andra smaksättningar. Här är ett recept på masala (spice mix) som används för att göra denna läckra maträtt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en platt panna över medelvärme. Skaka försiktigt cumin, koriander, fänkål frön, torra röda chili, kryddnejlika och kanel tills de blir lite mörkare och börjar släppa sin doft. Ta av värmen omedelbart och svalna.
  2. Mala alla ingredienser - inklusive garam masala pulver - tillsammans i en torr kaffekvarn tills ett fint pulver bildas. Förvara i en lufttätt behållare i upp till 4 veckor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 48
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 102 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)