Rödkokad fläskmagro med Lotus Root Recept

Rödkokt fläskmagasin eller några kallas det kinesiskt braised fläsk är en av de mest populära maträtten i många kinesiska och taiwanesiska hushåll.

Det finns olika sätt att förbereda denna maträtt. Du kan lägga till olika grönsaker som följer med denna maträtt, som morot, taro och potatis. Men i detta recept använder jag lotusrot för att laga denna läckra och hjärtliga fläskrätt med.

Folk frågade mig ofta hur man lagar olika kinesiska grönsaker och en av de kinesiska grönsakerna som de ofta frågar är lotusrot. Det verkar som många människor har ingen aning om vad man ska göra med denna kinesiska grönsak. Därför har jag introducerat olika sätt att förbereda lotusrot i min blogg och även mina kokböcker.

Lotusrot är en super mat i både kinesisk medicin och matlagning. Kinesiska tror att lotusrot kan förbättra matsmältningssystemet, hjälpa blodcirkulationen, förbättra energi och hjälpa till med åldrande och hög fiber. Vissa kineser tror också att lotusrotsjuice är mycket bra för att bli avskötta.

Jag gillar helt enkelt lotusrot bara för att smaken av den och dess textur. Nuförtiden är det mycket lättare att få tag på lotusrot utanför öst. Du kan vanligtvis hitta lotusrot i kinesiska / asiatiska snabbköpet på färskvaror kylskåp avsnitt.

Du kan servera denna läckra maträtt med lite hett ris och olika slags gröna grönsaker.

Jag använde inte mycket vatten för att laga mat med denna maträtt, men om du tycker att det är lite torrt när du lagar mat kan du lägga till mer vatten.

Du kan också använda en långsam spis för att sluta laga maträtten men behöver ta längre tid. Till exempel hög värme i 6 timmar, men det beror på ditt långsamma spis. Vänligen kontrollera med din långsamma spisleverantör eller matlagningsanvisningar som följer med din långsamma spis.

Vad du behöver

Hur man gör det

förfaranden:

  1. Skiva fläskmag till 1,5 cm tjock skiva och marinera med lätt sojasås och mörk sojasås i minst 30 minuter. Kasta inte sojasausen kvar från marinera fläsk.
  2. Tvätta och skalla lotusrot och skär den i 2 cm tjock skiva och skär den i kvart.
  3. Skala vitlök och lämna den åt sidan.
  4. Värm upp 1 matskedolja i en stekpanna eller stekpanna. Pan steka fläskmagen tills båda sidorna av fläskmagen är guldbruna. Lämna den åt sidan.
  1. Värm upp 1 matsked olja i wok och rör-stek vårlök, ingefära, vitlök och alla kryddor tills det är arom.
  2. Tillsätt sockret i steg 5 och vrid ner elden till medium låg värme och rör försiktigt tills sockret börjar smälta.
  3. När sockret är smält, lägg till fläskmagen tillbaka och blanda det jämnt. Så sockret kan täcka fläsken.
  4. Lägg till alla kryddor och vänster över sojasås i steg 7. Rör försiktigt och blanda det jämnt.
  5. Överför allt från steg 8 (fläskmag, sås och krydda) till en lagerpott och lägg till lotusrot och vatten. Låt det koka först och låt det koka i några minuter. Låt sedan simma i 1 ½ timme till 2 timmar. Lägg till mer vatten om det är för torrt och kolla det några gånger medan det simmar, bara om såsen är uttorkad. Om du bestämde dig för att skära fläsk i olika former, till exempel stora kuber, kan simmertiden öka. Så var du medveten om detta.

* Du kan garnera med några blancherade sockerknäppor eller snö ärter. Servera med lite kokt ris.