Lätt paprika kyckling med sur grädde

Detta är ett favoritstekt kycklingrecept, gjord med kycklingbitar, paprika, gräddfil, lök och kryddor. Använd hela benen eller låren, dela kycklingbröst eller en kombination.

Kycklingbitarna kokas i stekpannan och kombineras sedan med lök och en välsmakande gräddfilssås. Det är inte bara ett enkelt recept, det är enkelt på budgeten! Servera kycklingen med potatismos eller nudlar och din familjs favoritgrönsaker.

Relaterat recept: Paprika Kycklingbröst med Sour Cream Gravy

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skaka kycklingbitarna i mjöl skaka överskott av varje bit och placera på en tallrik. Reservera kvarvarande mjöl; avsätta.
  2. Värm vegetabilisk olja i en stor stekpanna över hög värme. Arbeta i partier om det behövs, bruna kycklingbitarna på alla sidor. Ta bort kycklingen till en tallrik.
  3. När all kyckling har blivit brunad, lägg i löken och reserverat mjöl i stekpannan. Koka i 2 till 3 minuter, ständigt rör om. Tillsätt paprika, salt, peppar och kycklingbuljong; rör om för att blanda.
  1. Lägg kycklingen tillbaka till stekpannan. Minska värmen till medium-låg och täcka pannan. Simma i 25 minuter, vrid en gång, eller tills kycklingen är öm och juicer rinner när de trängs igenom en gaffel. Den minsta säkra temperaturen för kyckling är 165 F.
  2. Använd tång, ta bort kyckling till ett stort serveringsbricka eller fat. Skumma fettet från stekpanna och rör om i gräddfil. Värm igenom.
  3. För att servera, sked sour cream sås över kyckling och garnera med persilja om så önskas.

Serverar 4 till 6.

Se även

Bakad Kyckling Med Rökt Paprika

Kokos Curry Braised Chicken

Vitlökstegad kycklingbenkvartal

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 700
Totalt fett 39 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 217 mg
Natrium 618 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 68 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)