Herb Broiled Chicken Recept

Broiling är en värmekokningsmetod som kokar väldigt snabbt, vilket inte alltid är en bra teknik för att laga en hel kyckling, eftersom det med kyckling är viktigt att laga mat hela vägen.

Lösningen är att börja med en mindre fågel som kallas (helt överraskande) en "broiler", som vanligtvis väger omkring två till tre pund och kommer att mata två personer vardera.

Och då måste vi ta det ifrån varandra. Målet är att platta ut det, så att det lagar sig snabbt på ena sidan och sedan den andra. En vanlig teknik kallas spackcocking, vilket innebär att ryggraden avlägsnas (som kan göras med hjälp av ett par köksskjuvar) och sedan splittra bröstbenskretsen så att den ligger lätthet. Denna teknik kallas också ibland "butterflying".

Du kan be din slaktare att göra det för dig, om det inte redan säljs på det sättet. Se till att slaktaren sveper upp ryggraden för dig eftersom 1) du betalar för det ändå, och 2) det är bra för att göra sås eller kycklinglager .

Ibland får du en kyckling som har delats i två separata halvor, och det är också bra. Du kan också brilla kvartskönor eller kycklingdelar.

Spackcocking gör att du genererar årligt både kycklingens insida och utsida, vilket är exakt vad vi ska göra i detta recept.

Förresten råkar vi vara att kyckla vår kyckling i detta recept, men en spackcocked kyckling kan också kokas på grillen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm pannan.
  2. Pensla insidan och utsidan av kycklinghalvorna med smält smöret. Gnid inuti och utsidan av kycklinghalvorna med de färskt örterna, smaksätt sedan med Kosher-saltet och svartpeppar.
  3. Placera kycklinghalvorna under köttfärgen, hudsidan ner, ca 8 tum bort från värmekällan. (Med andra ord, eftersom kycklingen är under köttfärgen, ska huden vara vänd från värmen.) Smäll i 30 minuter eller tills kycklingarna är snyggt brunade. De bör vara halvt kokta vid denna tidpunkt.
  1. Vänd och broil i ytterligare 20 minuter eller tills huden är snyggt brunad men inte bränd, och kycklingarna är helt kokta genom.
  2. Avlägsna från värme, täcka med folie och låt kycklingen ligga i 5 till 10 minuter före servering.