Simple Greek Country Cornbread Recept (Bobota)

Beroende på regionen Grekland och lokala tullar kan ordet bobota (på grekiska: μπομπότα, uttalat bo-BOH-tah) betyda allt från majsmjöl till något bröd eller polenta-typrätt med majsmjöl. Kornmjöl recept var mycket populär under tider av svårigheter, och bobota anses av många att vara en "bonde" maträtt. Detta grundläggande recept har lite socker men har inget mjöl, mjölk, ägg eller smör. Det blir en härlig skott av smak från färsk apelsinjuice och producerar en tät, smula cornbread.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F (175-180 ° C)
  2. Vispa ihop majsmjöl, socker och bakpulver för att kombinera bra. Blanda i en separat skål olja, apelsinjuice och vatten och rör om tills det är väl blandat. Tillsätt vätskor till de torra ingredienserna och rör om.
  3. Häll smeten i en väloljad 9-tums pajpanna och baka i 40-45 minuter. Testa för doneness genom att sätta in en tandpetare i mitten av pannan. Det bör komma ut torrt.
  4. Kyl minst 10 minuter innan du skär. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.

Obs! För att öka receptet ökar du alla ingredienser proportionellt. Det mesta bakpulveret är dubbelverkande, vilket innebär att det ger upphov under beredningen och igen under bakning. Bakpulver orsakar en enstaka ökning. Bobota kommer att återspegla en liten skillnad, beroende på vilket som används.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 137
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 208 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)