Hemlagad Olive Tapenade Recept

Tapenade är en rik olivspridning som populariserades i Medelhavet, och idag är det ett måste för kryddor för många människor över hela världen. Det är otroligt enkelt att göra hemma och kräver bara några enkla ingredienser. Du hittar det också att vara mer ekonomiskt än vad du köper i affären, speciellt om du älskar tapenade.

Receptet kombinerar helt enkelt Kalamata oliver och kapers med citronsaft och olivolja. Du kan också lägga ansjovispasta och svartpeppar för att ge det lite extra smak.

Tapenade är ett krav på muffaletta smörgåsar som är så kända i New Orleans. Det har också blivit ett bra övergripande kryddor för en mängd olika mat och snacks.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera Kalamataoliver, kapers, citronsaft, olivolja, ansjovispasta och peppar. Blanda väl.
  2. Kyl och använd inom två veckor.

Hur njuter du av din Tapenade

Tapenade är ett mycket mångsidigt kryddor. Medan det är signaturrediens för muffaletta och en favorit på panini, finns det många fler sätt att njuta av.

Det är mycket vanligt för tapenadälskare att använda den för bite-sized snacks och aptitretare.

Det är en populär spridning för crackers, pita chips och krispigt bröd. Du kan även njuta av det på din avokado toast eller en bagel och njuta av en lätt frukost eller brunch.

Tapenade gör ett bra dopp för grönsaker, särskilt morötter, selleri, broccoli och gurkor. Många människor älskar kombinationen av tapenad och hummus också.

Det är mycket vanligt att folk använder tapenad som en krydda på samma sätt som de skulle njuta av. Lägg det till dina favoritmackor tillsammans med eller i stället för majonnäs. Det är också ett bra alternativ eller tillsättning till vitlök när den blandas med majonnäs i ett traditionellt aiolirecept .

Tapenade kan också vara ett intressant tillägg till dina favoritsalonger. Du kan införliva den i en vinaigrette eller tunna den med olivolja för en salladsdressing. Caprese sallad är en favorit för tapenade fans. Om pastan är på menyn, släng den med lätt pasta till lunch eller använd det som dressing för pastasallad.

När du blir kär i smaken kommer du att hitta ännu fler idéer. Till exempel är tapenade ett utmärkt alternativ till marinara och andra såser på veggiepizzor. Du kan till och med överväga att lägga till en sked på din nästa omelett.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 14
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 55 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)