Ungerska söta pannkakor (Palacsinta) Recept

Ungerska palascinta är papperstunna pannkakor serveras rullade eller vikta i trianglar med fruktfyllningar, jordnötter eller vispad grädde. När de staplas för att bilda en tårta kallas den rakott palacsinta.

Palacsinta liknar franska crepes, polska naleśniki och kroatiska / serbiska palacinke , bland andra. Detta recept är för söta fyllningar. Se detta palacsinta recept för en salig pannkaka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ägg, mjölk, klubb soda och apelsinjuice i en blandningsskål. Rör om mjöl, socker, salt och vanilj för att bilda en smidig smet.
  2. Värm 1 tsk smör i en 8-tums stekpanna. Använd en liten skänk för att lägga till tillräckligt med smet för att belägga botten av pannan i ett tunt, jämnt lager, roterande panna som behövs för att täcka.
  3. Koka i 2 minuter på första sidan och 1 1/2 minuter på andra sidan eller tills pannkaka är lättbrunad. Ta bort och håll varm medan du lagar resten av pannkakorna med resten av smöret och smeten.
  1. Fyll i alla kombinationer av fruktkonserver, sugared jordnötter, vispad grädde och färsk frukt, pajfyllning, etc., och rulla eller vik i trianglar. Damm med konditorisocker och servera med en piskad kräm, ett gitter av choklad, eller en frukt, vanilj eller chokladsås, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 78
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 62 mg
Natrium 1,359 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)