Calamari a la Plancha

Denna spanskinspirerade kalamarirätt är lite på den kryddiga sidan och fylld med smak med tillsats av färsk vitlök och persilja. Var inte blyg med kryddor, denna maträtt är tänkt att vara djärv!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg 2 stora sautépannor (gjutjärn om möjligt) över hög värme i 3 till 4 minuter, eller tills det är mycket varmt.
  2. Torka bläckpatronen torr med pappershanddukar och krydda sedan lätt med salt.
  3. Lägg 2 matskedar olivolja i en av kokkärlarna och koka kalamari i ca 4 minuter, eller tills det släpper ut vätskan.
  4. Lägg de återstående 2 matskedar olivolja i den andra pannan och ta sedan bort pannan från värmen och håll den i en vinkel, nära pannan med bläckfisk. Lyft bläckfisken från den första pannan med en skivad sked och överför den till den andra pannan och lämna saften i den första pannan.
  1. Återställ den andra panen till värmen och tillsätt vitlök och tentaklar. Koka tills bläckfisken är snyggt brunad. Tillsätt persilja och pepparflingor, rör om och ta bort pannan från värmen.
  2. Dela bläckfisken bland 4 betongplattor, drizzle med extra jungfruolja och garnera varje tallrik med havssalt och en citronkil.

Reprinted med tillstånd från The Barcelona Cookbook: En fest av mat, vin och liv av Sasa Mahr-Batum och Andy Pforzheimer (Andrews McMeel 2009).

Mer Delicious Seafood Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 364
Totalt fett 29 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 264 mg
Natrium 203 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 2 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)