Fördelar med blötläggning av nötter och frön

Varför du kanske vill överväga att blötlägga dina nötter och frön innan du äter dem.

Ska du blötlägga nötter och frön innan du äter dem? Varför säger så många råa veganska recept att du dricker nötter innan du använder dem? Vad är fördelarna? Läs vidare för att ta reda på det!

Soaking nötter och frön

Många råmatrecept kallar blöta nötter eller frön. Det finns flera anledningar för att blötlägga nötter från smak till ökat näringsvärde. Ibland är det helt enkelt att förbereda maten för att vara mjuk nog att det kommer att blandas mer smidigt.

Många råa veganska recept använder blandade nötter på sätt som andra recept inte gör, antingen för att göra råmjölksmjölkar (som detta råa veganmjölksmjölksrecept ) eller för att simulera bakverk, som kakor och pajer (som med dessa råa vegansk choklad chip cookies).

Blötlägger nötter och frön smaken?

Även om du inte är på en rå vegan diet, är en fantastisk anledning att suga nötter att många nötter, särskilt valnötter och mandlar, har en mycket mer tilltalande smak efter att de blötläggs och sköljdes. Som du kommer att se om du försöker själv, efter så lite som 20 minuter är blötvattnet brunt. Efter några timmar släpps mycket av damm, rester och tanniner från skinnen i vattnet och muttern framträder med en mjukare och mer smaklig smak.

Du kommer märka att blöta valnötter inte har den sammandragna, mjuka smaken till dem. Detta beror på att när du blötlägger valnötter sköljs tanninerna bort och lämnar en mjukare, mer smörjig mutter.

Soppvattnet från nötter och frön ska alltid kasseras och används aldrig som vatten i recept.

Fördelarna med att blötlägga nötter och frön

Andra välrenommerade fördelar med att blötlägga dina nötter och frön innefattar ökad enzymaktivitet, större absorption av livsmedels näringsämnen genom kroppen och ökad smältbarhet.

När det blötläggs, kommer nötter och frön att börja spridningsprocessen, vilket väcker upp sin näringsprofil väsentligt. Nötterna får bara blötläggas efter att de har tagits bort från sina skal. Du kommer märka att nötter utan skinn som makadamier, cashewnötter eller brödmuttrar inte har så mycket av den dimmiga vattenresteren, men blötläggning rekommenderas fortfarande för enkel blandning och näringsändamål.

Hur man suger nötter: Rekommenderad blötläggningstid

Övertygad om att du borde blötlägga dina nötter och frön? Bra! Nu behöver du veta hur man suger ner dina nötter innan du använder dem.

Blötlägg dina nötter och frön var som helst från 20 minuter till 2 till 3 timmar , även över natten i kylskåpet. Generellt kommer hårdare nötter att ta längre tid att mjukna. Om ditt recept kräver blöta nötter eller frön och du är låg i tid, försök att pressa på 20 minuter, eller bara göra ett riktigt bra jobb skölja dem. Annars planera lite och dra dem över natten i ditt kylskåp i en glasbehållare med ett lufttätt lock.

Snabbtips : Soaking nötter i plast rekommenderas vanligtvis inte eftersom plast kan läcka ut i vattnet och in i maten.

Många raw foodists kommer att hålla en mängd olika nötter och frön blötläggning i sina kylskåp hela tiden för att vara praktiskt.

Om du gör det, vill du byta dagvatten varje par dagar så att maten inte förstörs.