Hjälmlagad Vegan Hirsgrönsaker

Hirse kan inte vara lika vanlig som korn eller så trendig som quinoa , men det förtjänar definitivt en chans att tjäna en plats i din matlagningsrepertoar som en hälsosam, hållbar och prisvärd häftkorn. Här är ett sätt att förbereda hirs till veggie-burger som patties snabbt och enkelt.

Detta recept är en grundläggande hirspatty, så du kanske vill krydda dem lite. Tillsätt dem med salsa? Lägg till mexikanska kryddor som chilipulver och kummin. Använda dem för veggie hamburgare? Lägg till några "meatier" kryddor som paprika eller grillglass.

Gilla matlagning med hela korn? Jag vet att jag gör! De är mångsidiga, och om du köper dem i bulk, är de ett fynd! Och självklart älskar jag att shoppa i bulk ! Här är några mer hälsosamma helkorn att försöka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka upp hällen med hällen i vatten, täckt, tills hirsen kokas genom, cirka 45 minuter.
  2. I en stor stekpanna, värm löken och vitlök i en tesked olja i några minuter tills löken är mjuka.
  3. Stäng av värmen, håll kakan på spisen och sätt till den kokta hirs och tahini eller jordnötssmör och sojasås och salt. Rör för att kombinera bra och se till att tahini eller jordnötssmör smälts och införlivas väl.
  1. Förvärm ugnen till 350 °.
  2. Form hirs i patties, ca 1 tum tjock. Du borde ha ca sex patties.
  3. Placera på en bakplåt och baka i ugnen i 20-25 minuter tills den är fast på utsidan och lätt brunad. Hirsgrönsaker kan också stekas i lite olja i 3-4 minuter på varje sida, om du föredrar det.

Serveringsförslag:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 241
Totalt fett 16 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 313 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 4 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)