Hjärtsallad Chowder med ost

Konserverad lax är en hälsosam, billig och bekväm måltidstid lösning. Om du är trött på de dagliga laxkroketterna och grytorna , erbjuder detta laxkocker ett gott alternativ.

Potatiserna är kokta och tärnade före tid. Om du har bakat potatis från en annan måltid, så mycket desto bättre; chowder kommer att göras på rekordtid! Och gärna använda burk (dränerade) ärtor om du vill. Om du gillar majs chowder, ersätt ärterna med helkornsmjöl. För extra smak tillsätt ca 1/4 kopp tärnad lök och 1/4 kopp tärnad morot till grytan och sautera den tillsammans med selleri.

För en lättare buljong, byt ut 1 kopp mjölken med kycklinglager eller musselsaft.

Servera den här tjocka och starka laxen med krackor eller crusty rullar och en kastad sallad. Chowder tar bara några minuter att förbereda och laga mat med en enkel roux, konserverad lax och kokta grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala potatisen och skär i 1/2-tum tärningar. Du borde ha ca 2 koppar tärnad potatis. Lägg dem i en kastrull och täck dem med vatten och 1 tesked salt. Placera pannan över medelhög värme och koka. Minska värmen till medelhögt, täcka pannan och koka i ca 10 minuter, eller tills potatisen är öm. Töm och lägg åt sidan.
  2. Ånga ärterna på spisen eller i mikrovågsugnen efter förpackningsanvisningarna. Töm och lägg åt sidan.
  1. Smälta smöret i en stor kastrull över medium låg värme. Tillsätt selleri och saut tills det är ömt, rör om ofta.
  2. Tillsätt mjölet till selleri och smörblandning; blanda väl. Fortsätt att laga mat i 2 minuter, omrör hela tiden.
  3. Ta bort pannan från värmen och tillsätt sedan mjölken. Placera pannan tillbaka över medelvärme. Låt en mild koka, ständigt rör om. Koka, rör om i 1 minut.
  4. Tillsätt de kokta potatis, ärtor och lax. Värm igenom och rör om ost. Fortsätt koka tills osten har smält.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 722
Totalt fett 45 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 154 mg
Natrium 877 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 4 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)